Ниво знања: напредни

Очекује се да ће у наредне две године бити продато више од 165 милиона таблет уређаја (енг), јер ови уређаји постају све популарнији међу активним, технолошки информисаним и искусним потрошачима. Зато са задовољством објављујемо да развијамо нове опције циљања које ће вам помоћи да се боље повежете са овом публиком. Да бисмо вам омогућили већу контролу над AdWords огласима, мењамо начин на који можете да циљате таблет уређаје.

У наредних неколико седмица, у одељку „Мреже и уређаји“ на картици Подешавања у AdWords налогу ће се појавити нова опција циљања „Таблет уређаји са потпуним прегледачима“. Док сте раније могли да циљате само Apple iPad уређаје, нова функција ће вам омогућити да једноставно циљате огласе на комплетну категорију таблет уређаја. Осим тога, моћи ћете прецизније да изаберете типове уређаја и оперативне системе на којима ће се приказивати ваши AdWords огласи. На пример, да бисте приказивали огласе на Apple iPad уређајима, моћи ћете да изаберете „Таблет уређаји са потпуним прегледачима“ као подешавање циљања уређаја и „iOS“ као подешавање оперативног система. Циљање таблет уређаја ће прво бити доступно само за Apple уређаје, али ћемо у блиској будућности проширити приказивање огласа и на остале специфичне уређаје.Када ова могућност буде доступна на вашем налогу, ваши огласи ће почети аутоматски да се приказују на таблет уређајима и не треба да предузимате никакве додатне мере. Ако су ваше кампање циљале само Apple iPad уређаје, можда ћете приметити повећање броја приказа и трошкова када у опције приказивања огласа будемо додали нове таблет уређаје. Ако не желите да се ваши огласи приказују на таблет уређајима, то ћете моћи да наведете у подешавањима циљања уређаја тако што ћете пратити ова детаљна упутства.

Имајте у виду да на таблет уређајима могу да се приказују само стандардни текстуални и сликовни огласи. Проверите да ли се ваша одредишна страница правилно приказује на таблет уређајима. Наш систем ће аутоматски ограничити приказивање ваших огласа на таблет уређајима ако открије да они преусмеравају кориснике на одредишну страницу која садржи значајну количину Flash садржаја или неког другог садржаја који се не приказује правилно. Да бисте сазнали више, погледајте овај чланак центра за помоћ.

Непрестано радимо на томе да оглашавачима обезбедимо нове могућности циљања за AdWords кампање. Надамо се да ће вам ове опције циљања омогућити да се успешно повежете са клијентима преко различитих уређаја и платформи.

Uvođenje novih opcija ciljanja tablet uređaja

Nivo znanja: napredni

Očekuje se da će u naredne dve godine biti prodato više od 165 miliona tablet uređaja (eng), jer ovi uređaji postaju sve popularniji među aktivnim, tehnološki informisanim i iskusnim potrošačima. Zato sa zadovoljstvom objavljujemo da razvijamo nove opcije ciljanja koje će vam pomoći da se bolje povežete sa ovom publikom. Da bismo vam omogućili veću kontrolu nad AdWords oglasima, menjamo način na koji možete da ciljate tablet uređaje.

U narednih nekoliko sedmica, u odeljku „Mreže i uređaji“ na kartici Podešavanja u AdWords nalogu će se pojaviti nova opcija ciljanja „Tablet uređaji sa potpunim pregledačima“. Dok ste ranije mogli da ciljate samo Apple iPad uređaje, nova funkcija će vam omogućiti da jednostavno ciljate oglase na kompletnu kategoriju tablet uređaja. Osim toga, moći ćete preciznije da izaberete tipove uređaja i operativne sisteme na kojima će se prikazivati vaši AdWords oglasi. Na primer, da biste prikazivali oglase na Apple iPad uređajima, moći ćete da izaberete „Tablet uređaji sa potpunim pregledačima“ kao podešavanje ciljanja uređaja i „iOS“ kao podešavanje operativnog sistema. Ciljanje tablet uređaja će prvo biti dostupno samo za Apple uređaje, ali ćemo u bliskoj budućnosti proširiti prikazivanje oglasa i na ostale specifične uređaje.Kada ova mogućnost bude dostupna na vašem nalogu, vaši oglasi će početi automatski da se prikazuju na tablet uređajima i ne treba da preduzimate nikakve dodatne mere. Ako su vaše kampanje ciljale samo Apple iPad uređaje, možda ćete primetiti povećanje broja prikaza i troškova kada u opcije prikazivanja oglasa budemo dodali nove tablet uređaje. Ako ne želite da se vaši oglasi prikazuju na tablet uređajima, to ćete moći da navedete u podešavanjima ciljanja uređaja tako što ćete pratiti ova detaljna uputstva.

Imajte u vidu da na tablet uređajima mogu da se prikazuju samo standardni tekstualni i slikovni oglasi. Proverite da li se vaša odredišna stranica pravilno prikazuje na tablet uređajima. Naš sistem će automatski ograničiti prikazivanje vaših oglasa na tablet uređajima ako otkrije da oni preusmeravaju korisnike na odredišnu stranicu koja sadrži značajnu količinu Flash sadržaja ili nekog drugog sadržaja koji se ne prikazuje pravilno. Da biste saznali više, pogledajte ovaj članak centra za pomoć.

Neprestano radimo na tome da oglašavačima obezbedimo nove mogućnosti ciljanja za AdWords kampanje. Nadamo se da će vam ove opcije ciljanja omogućiti da se uspešno povežete sa klijentima preko različitih uređaja i platformi.