Ниво знања: средњи

Откако је пре свега неколико месеци покренут Google+, посетило нас је више од 40 милиона корисника и увели смо преко 100 нових функција (енг). Свим овим људима још увек недостаје један важан део – ваше предузеће.

Желимо да вам помогнемо да изградите исту врсту дугорочних односа са клијентима на мрежи као и у стварном животу. Због тога вам представљамо Google+ за предузећа, скуп алатки и производа који ће вам помоћи да се приближите клијентима. Његову срж чине Google+ странице (енг), идентитет вашег предузећа на Google+.Google+ странице: започните стварне разговоре са људима који су вам најзначајнији

Да би ваше предузеће доспело на Google+, морате најпре да направите Google+ страницу. На овој страници можете да постављате новине и вести у вези са вашим предузећем, започињете разговоре са клијентима, шаљете прилагођене поруке одређеним групама људи и пратите колико +1 препорука имате широм Веба. Ево неколико функција Google+ страница које вам могу помоћи да изградите овакве односе:Hangouts

Понекад можда желите да ћаскате са клијентима лицем у лице. На пример, ако држите књижару, можда бисте желели да позовете неког аутора да прича о свом последњем роману, или ако рекламирате неки козметички производ, можда би стручњаци за козметику могли да одрже предавање са упутствима како да се примени таква шминка. Помоћу Hangouts-а је то лако, јер једним јединим кликом можете да користите видео ћаскање високог квалитета са девет клијената. Можете да користите Hangouts да бисте добили повратне информације о производу, помогли да се реше проблеми или једноставно да бисте боље упознали људе, све у реалном времену.Кругови

Помоћу Кругова можете да групишете пратиоце својих Страница у мање групе публике. Потом можете да делите одређене поруке са одређеним групама. На пример, можете да направите Круг са људима који су ваши највернији клијенти и понудите им посебан попуст.


+1 дугме и Google+ значка: инспиришите актуелне клијенте да препоруче нове

Google+ странице вам такође помажу да корисницима пружите одличан садржај који је могуће делити са пријатељима. Увели смо +1 дугме помоћу ког клијенти могу да препоруче ваше предузеће широм Веба - на Google претрази, у вашим огласима, на сајтовима широм Веба и на мобилним уређајима. Сада клијенти могу да додају +1 вашој Страници и тако препоруче ваш бренд директно својим пријатељима, а не само појединачни оглас или сајт.

Да бисмо помогли клијентима да пронађу вашу страницу и почну дељење, постоје два дугмета која можете да додате свом сајту тако што ћете посетити конфигуратор Google+ значке:
  • Google+ икона је мала икона која представља директну везу до ваше Странице. 
  • У наредним данима ћемо представити Google+ значку која омогућава људима да додају вашу страницу својим круговима а да не напуштају сајт, и тако почну да добијају новости о вашем предузећу путем Google+.


Нека се ваше +1 препоруке рачунају, и тако побољшају учинак ваших огласа

Ускоро ћемо омогућити и да Страницу повежете са AdWords кампањама за ваш сајт, тако да ће све ваше +1 препоруке - од Странице, веб сајта, огласа и резултата претраге - бити сабиране и представљене као један збир. Клијенти ће моћи да виде све препоруке које су дате вашем предузећу, без обзира да ли гледају оглас, резултат претраге или вашу страницу, што значи да ваше +1 препоруке неће видети само 40 милиона Google+ корисника, већ сви људи који посећују Google сваки дан.Довођење Google+ остатку Google-а

Наша крајња визија за Google+ јесте да преиначимо Google доживљај тиме што ћемо идентитет и дељење увести у све производе. Данас уводимо једну нову експерименталну функцију, Direct Connect, помоћу које клијенти могу лако да пронађу вашу Google+ страницу на Google претрази. Када неко претражује ваше предузеће стављајући испред њега знак „+“, Direct Connect ће их упутити директно на вашу Страницу. На пример, покушајте на Google-у да претражите „+YouTube“. Људи ће такође бити подстакнути да у своје кругове аутоматски додају Странице које пронађу помоћу Direct Connect-а. Direct Connect неће радити свакоме. Да бисте сазнали да ли ваша Страница испуњава услове и дошли до додатних информација, посетите наш центар за помоћ.


Ово је тек почетак

Хтели бисмо да вам помогнемо да своје предузеће што пре поставите на Google+, тако да данас отварамо пробну верзију услуге Google+ странице за свакога. За прављење Google+ странице је потребно свега неколико минута. Да бисте започели, потребан вам је лични Google+ профил. Ако немате Google налог, можете брзо и лако да се придружите. А ако тражите инспирацију, погледајте неколико компанија које већ почињу да постављају своје Странице:

Partner LogosBurberryHMMacysPepsiABC NewsAmazonAssassins_CreedATTBreaking_NewsOrangeDC_ComicsDellNBC_NewsGol_Linhas_aerasKiaLOrealMarvelNYTimesPiagetShadyTmobileToyotaUniqloVirgin

Ово је тек почетак и наредних недеља и месеци ћемо имати много више функција. Да бисте били у току са најновијим вестима и саветима, додајте својим круговима страницу Google+ ваше предузеће . Ако имате предлоге како да побољшамо Google+ за ваше предузеће, волели бисмо да их чујемо.