О Nordeus-у

Nordeus је основан 2010. године у Београду са циљем да милионима корисника пружи јединствено искуство у игрању најбољих online игара. За врло кратак период смо од једног трочланог тима из Београда дошли до тога да имамо канцеларије и у Даблину и Тел Авиву, седам тимова, 37 запослених и даље настављамо да се ширимо.
Корисник

Наша циљана публика су корисници од 13 до 50 година који воле да се играју. Наша игра Top Eleven се игра у целом cвету, Европи, Јужној Америци, азијским и афричким земљама, тако да све развијамо на енглеском језику али пружамо подршку корисницима и на осталим језицима као што су немачки, француски, италијански, шпански, турски, тајландски, португалски... (укупно 31 језик)

Тренутно имамо 3.5 милиона месечно активних корисника, а сваки дан се на Top Eleven улогује око милион корисника.

Маркетиншки изазови

Највећи изазов за нас је било промовисање нове верзије игре и Top Eleven-а на мобилним платформама. Са AdWords-om смо успели да направимо одличну промоцију ван Facebook-а циљајући играче који су играли Top Eleven барем једном, а посећују спортске и сајтове са игрицама.

Такође смо подигли свест људи да је нашу игру могуће играти и на мобилним уређајима у било које доба дана, а да за то није потребна брза интернет конекција или додатни трошкови. Успели смо да проширимо нашу промоцију ван граница Facebook-а.


AdWords оглашавање

AdWords користимо од марта 2011. године. Огласе постављамо са сликом и закључили смо да најбоље резултате дају већи формати огласа, а користимо и опцију циљања конкретних сајтова како бисмо лакше дошли до циљане публике.

Управљање кампањом

AdWords је први систем за оглашавање ван Facebook-а који смо користили. Тренутно нашу AdWords кампању води једна особа и сматрамо да је за сада то сасвим довољно јер нам је за цео процес прављења нове кампање потребно неколико сати (не рачунајући време потребно за одобравање огласа) и касније се све своди на оптимизацију и постизање жељених резултата. Сматрамо да је коришћење AdWords-a врло једноставно и лако за праћење.

Нашу online кампању пратимо свакодневно и трудимо се да сви огласи увек имају јасну поруку.

Резултати

Можемо да кажемо да нам је AdWords омогућио боље позиционирање Top Eleven-а међу људима који играју спортске online игре, као и реактивацију старих корисника.

Свакако ћемо наставити да користимо AdWords, унапређујемо наше кампање и повећавамо број земаља у којима се оглашавамо.

Преузмите студију случаја овде