Ниво знања: напредни

Са великим задовљством најављујемо покретање ознака за налоге. Од ове недеље, кључне речи, огласе, огласне групе и кампање у налогу можете да организујете у прилагођене групе како бисте брзо и лако могли да филтрирате податке који вас највише интересују и правите извештаје о њима. Да бисте видели све могућности које вам ознаке пружају, упознаћемо се са Бојаном.

Бојан је продавац на мрежи који продаје одећу и галантерију за мушкарце и жене. Он има кампање за обућу, одећу и ташне за свако од три главна тржишта (Београд, Нови Сад и Крагујевац) и у оквиру кампања има засебне огласне групе за опште кључне речи и оне које садрже назив бренда. Ова структура (нпр. Београд – обућа – опште и Нови Сад – обућа – опште) значи да он има исте огласе и кључне речи у различитим деловима налога. Раније, Бојан није могао лако да сортира налог или да покрене извештај не би ли видео како се продају патике у различитим градовима.


Бојан сада може да направи ознаку „патике“ и да је примени на све кључне речи које се односе на патике у читавом налогу. Затим може да филтрира податке према овој ознаци на картици „Кључне речи“ како би видео само кључне речи за патике или може да покрене извештај о ознакама кључних речи да би објединио учинак према ознаци. Ови извештаји му омогућавају да затим упореди, на пример, какав учинак остварују патике у односу на другу обућу или друге групе са ознакама.


Помоћу ознака можете да организујете елементе кампање по свом избору. Направите извештај о учинку кључних речи назива бренда у односу на учинак свих осталих кључних речи које не садрже назив бренда. Измерите учинак огласа у којима се помиње „бесплатан пробни период“ у односу на огласе који садрже фразу „бесплатна проба“. Или једноставно означите омиљене кључне речи како бисте их брзо прегледали сваког јутра.

Увођење ознака на свим AdWords налозима почиње у току ове недеље. Додатне информације потражите у AdWords центру за помоћ.