Ниво знања: средњи

Пре неколико година смо увели оглашавање засновано на интересовањима, укључујући поновно оглашавање (енг), као начин да ваша порука стигне до праве публике и поново ангажује клијенте који су већ посетили ваш сајт.

Од тада су клијенти приметили сјајне резултате (енг) – више интеракција, већи повраћај улагања и већу продају. Истовремено, поновно оглашавање помаже нашим објављивачима и омогућава финансирање садржаја на мрежи. А помоћу једноставних алатки, као што су Зашто овај оглас? (енг), Менаџер за подешавање огласа и Игнориши овај оглас, пружамо корисницима већу контролу над огласима које виде на Google-у и на Вебу.

Као одговор на повратне информације наших клијената, радили смо на томе да ова решења постану још боља. Поједноставили смо процес започињања поновног оглашавања, тако да пружа више флексибилности у управљању листама за поновно оглашавање и додали смо нове начине за повезивање са циљном публиком.

Нека конкретна побољшања која почињемо да уводимо:
  • Паметнији, флексибилнији начини за управљање поновним оглашавањем:
    Управљање листама за поновно оглашавање (или започињање поновног оглашавања) је једноставније и флексибилније него икада. Ажурирали смо AdWords ознаку за поновно оглашавање тако да треба да је поставите само једном на целом сајту. Можете да дефинишете неограничен број листа у AdWords-у – на пример, за странице на којој URL адреса садржи термин „електроника“. За клијенте Google аналитике, поновно оглашавање данас подразумева коришћење више ознака. Желимо то да поједноставимо тако што ћете малим изменама ознаке Аналитике ускоро моћи да направите листе за поновно оглашавање директно из интерфејса Аналитике. Попут листи које се праве помоћу AdWords ознаке за поновно оглашавање, ове листе могу да се користе за покретање кампања на Google мрежи мултимедијалног оглашавања. Више детаља о новој AdWords ознаци за поновно оглашавање коју уводимо у наредним седмицама потражите овде, а о Google аналитици овде (енг).
  • Како доћи до праве публике:
    Поновно оглашавање даје сјајне резултате, али мислимо да можемо да урадимо још више како бисте досегнули потенцијалне клијенте и повезали се са широком публиком. На пример, у наредним седмицама ћемо постепено додавати нову опцију како бисмо омогућили да приказујете огласе публици која је слична оној са ваших листа за поновно оглашавање, али која можда још увек није посетила ваш сајт. И даље ћемо уводити тестове које обављамо, што вам омогућава да прилагодите кампању на мрежи за претрагу на основу тога да ли су корисници посетили ваш сајт (преко листи за поновно оглашавање).
Када оглашавање на мрежи одлично функционише, предузећа могу на ефикасан и успешан начин да се повежу са својим клијентима, објављивачи могу да финансирају свој сјајан садржај, а корисници да виде огласе који су корисни и подстицајни. Посвећени смо улагању у алатке – попут оних о којима смо данас говорили – које помажу да то постане могуће.