Ниво знања: почетни

Циљање језика вам омогућава да одаберете језик сајтова на којима желите да прикажете огласе. Ваше огласе ћемо приказати клијентима који користе Google производе (као што су Google претрага или Gmail) или посете сајтове на Google мрежи мултимедијалног оглашавања на том истом језику. Огласи би требало да буду написани на језику који циљате, пошто AdWords не преводи огласе нити кључне речи.

Циљање језика такође функционише за огласе који се приказују на Google мрежи мултимедијалног оглашавања, колекцији веб сајтова који заједно са Google-ом приказују AdWords огласе.Сваки Google домен има подразумевани језик (подразумевани језик се може променити преко везе Подешавања на Google почетној страници). На пример, Google.com је подразумевано подешен на енглески, Google.rs je подразумевано подешен на српски, Google.cn на кинески итд. Корисници у Србији често користе Google.com и енглески језик за претраживање путем Google-а, па препоручујемо да бирате уз српски макар још и енглески језик при подешавањима циљања.

Додатни начини на које циљамо језике

Иако кампања увек циља претраге према одговарајућем језику интерфејса, она такође може да циља претраге или сајтове Google мреже мултимедијалног оглашавања за које откријемо да су написане на циљном језику. На Google мрежи мултимедијалног оглашавања, AdWords може да види језик страница које неко прегледа или је недавно прегледао како би одредио које огласе да прикаже. То значи да можемо да откријемо језик или из страница које је особа прегледала у прошлости или из странице коју тренутно прегледа.

За више информација, посетите наш Центар за помоћ.