Ниво знања: почетни

Ако желите да подстакнете клијенте да позову ваше предузеће, додаци за позив (који су на мобилним уређајима познати и као кликни-и-позови) омогућавају вам да у оглас додате број телефона, што клијентима олакшава да вас директно позову. Додаци за позив вам пружају и детаљне извештаје о позивима које примите из огласа.

У зависности од типа уређаја на којима се приказују, додаци за позив имају различите функције:
  • На врхунским мобилним уређајима (као што су iPhone телефони и Android уређаји са потпуним интернет прегледачима): у оглас ће бити уврштено дугме „Позовите“ на које може да се кликне. То дугме ће бити приказано клијентима који ваш оглас виде у оквиру претраге на сајту Google.com, гласовне претраге, услуге Google Mobile App или Google мапа за мобилне уређаје.
  • На стоним или лаптоп рачунарима и таблет уређајима: оглас ће бити приказан са бројем телефона ако користите старе верзије додатака за позив са бројевима телефона за прослеђивање позива, односно ако користите надограђене додатке за позив.
Када клијент кликне на број телефона на мобилном уређају на ком могу да се обављају позиви, тај клик ће вам бити наплаћен на исти начин као и стандардни клик на оглас. Имајте у виду следеће: на број телефона може да се кликне само на уређајима на којима корисници могу да кликну и упуте позив (на пример, на iPod Touch уређајима у огласу неће бити приказан број телефона на који може да се кликне).

Имајте на уму да када у кампању додате додатак за позив, он се примењује на све огласе у њој.

Надограђени додаци за позив


Побољшане кампање могу да користе надограђене додатке за позив. Ови додаци су лакши за управљање и пружају детаљније извештаје него старе верзије додатака за позив.

Ево неколико предности надограђених додатака за позив које нису доступне за старе верзије додатака:

  • Мерење конверзија остварених телефонским позивом: Стекните увид у ефикасност огласа тако што ћете пратити колико сте примили позива који су дужи од трајања које наведете. Препоручујемо вам да користите ову функцију ако вам је телефонски саобраћај важан.
  • Бесплатни позиви са Google бројевима телефона за прослеђивање позива: Када је реч о старим верзијама додатака за позив, за позиве упућене Google бројевима телефона за прослеђивање позива, који су приказани на стоним рачунарима и таблет уређајима, наплаћује се минимални износ од 1,00 USD (или сличан износ у локалној валути). Ако користите надограђене додатке за позив, ови позиви су бесплатни.
  • Покривеност свих уређаја: Када користите надограђене додатке за позив, број телефона вашег предузећа може да се прикаже на свим уређајима. Старе верзије додатака за позив приказују број телефона вашег предузећа само када се оглас прикаже на мобилним уређајима, осим уколико не одлучите да користите Google бројеве за прослеђивање позива (који су доступни само у Немачкој, САД и Уједињеном Краљевству).
  • Боље извештавање о додацима: Погледајте колико сте кликова остварили на сваком од делова огласа када је приказан додатак за позив. На пример, погледајте број кликова на наслов огласа у поређењу са кликовима на додатак за позив. Разврстајте ове статистичке податке према кампањи, огласној групи или огласу.
  • Флексибилност: Ови додаци могу да се додају у огласне групе и у кампање, док старе верзије додатака за позив могу да се додају само у целе кампање.
  • Директна измена: Измените додатак за позив без поновног постављања статистике о његовом учинку.
  • Почетни/крајњи датум и заказивање: Наведите датуме, дане у недељи или периоде током дана када додатак за позив треба да се прикаже.
Више информација пронађите на нашем Центру за помоћ.