Ниво знања: средњи

Одличним огласним кампањама су одувек биле потребне две ствари: добро познавање публике и примена тог сазнања у циљу паметног допирања до публике.

Задовољство нам је што данас можемо да најавимо нове иновације које ће помоћи мултимедијалним оглашавачима да лакше реше обе стране те једначине. То су Google планер за Мрежу мултимедијалног оглашавања и два нова извештаја: Демографски учинак и Учинак пласмана.

Најпре, представљамо вам Google планер за Мрежу мултимедијалног оглашавања, бесплатну алатку за истраживање и планирање која обезбеђује предлоге за циљање и процене и помаже вам да развијете боље кампање на Мрежи мултимедијалног оглашавања. На основу података које уносите, алатка предлаже места за приказивање ваших огласа на Google мрежи мултимедијалног оглашавања, заједно са кључним сродним детаљима: опсези приказа и колачића за наш инвентар, анализе према узрасту и полу и информације из претходног периода о цени по клику. Следеће функције могу да вам помогну:

  • Проналажење новог инвентара. Планер за Мрежу мултимедијалног оглашавања проналази и предлаже хиљаде веб-сајтова, мобилних апликација и видео канала за ваше огласе широм онлајн света.
  • Генерисање идеја за циљање. Да ли покушавате да досегнете играче тениса или новопечене родитеље? Само опишите њихова интересовања, веб-сајтове које знате да они посећују и производе које купују. Планер за Мрежу мултимедијалног оглашавања ће употребити те податке да предложи добре кључне речи и друге идеје за циљање.
  • Претворите податке у увиде. Која је најбоља прилика за кампању на Google мрежи мултимедијалног оглашавања и шта можете да очекујете заузврат? Планер за Мрежу мултимедијалног оглашавања ће вам то рећи, подржавајући предлоге проценама и подацима из претходног периода.

Планер за Мрежу мултимедијалног оглашавања је део AdWords-а, тако да нови план можете да додате директно у налог само једним кликом или да га преузмете и делите. Планер за Мрежу мултимедијалног оглашавања ће бити доступан у менију Алатке и анализа биће уведен у року од неколико седмица. Сазнајте више у нашем центру за помоћ.

А сад, рецимо нешто и о другој половини једначине: добро познавање публике. Наша два нова извештаја ће вам помоћи да схватите какав је учинак ваших огласа у различитим сегментима клијената и на веб-сајтовима.

Извештаји о демографском учинку приказују како различити демографски сегменти, груписани на основу пола и узраста, реагују на ваше поруке тако што приказују стопе приказа, кликова и конверзија за сваку групу – сан сваког маркетиншког стручњака! Наоружани овим новим увидима, можете брзо да прилагодите огласе тако да буду релевантнији за вашу публику, као и да измените подешавања циљања и лицитирања ради бољег учинка кампања.

Нови извештаји о учинку пласмана комбинују аутоматска и управљана одредишта за пласман у један извештај, тако да можете брзо да видите колико су огласи успешни на различитим веб-сајтовима и лакше прилагодите циљање и лицитирање у складу са тим. Ови нови извештаји су доступни глобално на картици „Мрежа мултимедијалног оглашавања“.

Лепота дигиталног света је у томе што су информације доступне у реалном времену, а у реалном времену се спроводе и радње. Надамо се да ће вам ове нове функције дати више увида, боље начине да реагујете на њих, као и лакши и ефикаснији начин да купујете мултимедијалне огласе.