Ниво знања: почетни

Оглашавачи бренда често знају кога желе да досегну, али се онлајн повезивање са бројном публиком која им је најважнија за бренд показало као изазов. Како бисмо олакшали решавање овог проблема, са узбуђењем најављујемо покретање сегмената склоности у AdWords-у и YouTube-у. Имајући у виду телевизијску публику, осмислили смо их да бисмо вам помогли да решите проблем онлајн повезивања са идеалним клијентима. Како би схватио нечију склоност, наш систем узима у обзир типове страница које корисник посећује, као и то колико често то чини и колико дуго се тамо задржава и повезујемо категорије интересовања са прегледачем сваког корисника. Сегменти склоности, који су оптимизовани за досег и учесталост, помажу оглашавачима да досегну оне кориснике за које постоји највећа вероватноћа да ће уживати у њиховом бренду.

Олакшајте себи живот

Помоћу сегмената склоности олакшавамо оглашавачима бренда да досегну идеалну публику преко 80 јединствених сегмената животног стила заснованих на категоријама интересовања и демографским категоријама (енг). Брендови сада могу да досегну бројну циљну публику на основу интересовања – попут еколошког живота, моде или путовања – и забележе раст ангажовања.

И то није све. Знамо да сте, као оглашавач, вероватно навикли да улажете офлајн у публику за телевизију, као и колики изазов може да представља улагање у онлајн публику. Како бисмо вам додатно олакшали живот, дефинисали смо сегменте склоности на исти начин на који ви циљате телевизијску публику како бисте могли да остварите значајан досег онлајн помоћу истих сегмената које користите на телевизији.

Mazda Canada остварује успех помоћу сегмената склоности

Као и већина оглашавача на тржишту, Mazda Canada је трагала за решењем које би јој омогућило да досегне одређену бројну публику. Током претходне деценије, Mazda6 је прошла кроз неколико кључних редизајнирања, а 2013. године је покренут нов модел, који представља комбинацију препознатљивог дизајнерског стила Mazda аутомобила и најмодерније SKYACTIV технологије, која доноси врхунски учинак, уштеду горива, обухвата Smart City Brake Support (подршку аутоматском кочењу у условима градске вожње при малим брзинама) и Rear Cross Traffic Alert (систем осмишљен да упозори возача и спречи потенцијалну опасност при изласку с паркинга). Покретање Mazda водећег модела је захтевало иновативни маркетиншки приступ: морали су да прошире обавештеност о овим технолошким побољшањима, обавесте потрошаче о новим функцијама аутомобила и привуку их на веб-сајт посвећен моделу Mazda6 како би остварили директну интеракцију са брендом.Знали су ко им је циљна публика: мушка урбана популација стручњака, које обично занима технологија и који су у току са свим најновијим гаџетима и ауто-мото побољшањима.

Mazda Canada је одлучила да испроба сегменте склоности. Компанија је изабрала сегмент „Љубитељи технике“ у циљу повезивања са идеалним технолошки информисаним клијентима који су показали интересовање за технологију кроз посете различитим веб-сајтовима усредсређеним на нове гаџете. Циљањем сегмента „Љубитељи технике“ широм Google мреже мултимедијалног оглашавања, Mazda је оснажила поруке и утицај телевизијске кампање усмерене ка истом типу публике. Mazda је забележила импресивне резултате, досегла 10 пута више корисника у поређењу са претходним кампањама и значајно премашила очекивања. „Сегменти склоности су били савршено решење за ову кампању јер су нам омогућили да за кратко време досегнемо велики број корисника за које смо знали да ће ценити технолошке надоградње аутомобила Mazda6,“ објашњава Мајкл Ченг, менаџер за интерактивни маркетинг у компанији Mazda Canada. Због изузетног успеха, Mazda Canada је одлучила да интегрише сегменте склоности у свој онлајн медијски микс за друге моделе аутомобила и као кључну компоненту оглашавања.

Повезивање са заинтересованим људима

Сегменти склоности нуде шири досег тако што обухватају опште страсти које одражавају животни стил корисника, а не специјализована интересовања. Наш широк спектар сегмената вам омогућава да досегнете савршену публику. Од залуђеника за видео игре, преко гурмана, до купаца луксузне робе, постоји сегмент великог досега осмишљен да вас повеже са идеалним клијентима. Ако не постоји сегмент који савршено одговара потребама вашег бренда, можете да контактирате менаџера налога како би направио прилагођени сегмент само за вас. Потрошачи могу и да ажурирају своје категорије интересовања помоћу Подешавања огласа, алатке која корисницима даје контролу над огласима који им се приказују онлајн.

Сазнајте више

Баш као Mazda, и ви можете да користите сегменте склоности да бисте проширили досег широм Google мреже мултимедијалног оглашавања и усредсредили се на привлачење појединаца који се подударају са оним што ваш бренд представља како бисте обрадовали клијенте и створили будуће заговорнике бренда.

Више информација о томе како да већ данас почнете да користите сегменте склоности потражите у нашем центру за помоћ.