Ниво знања: напредни

Путања која данашње онлајн купце доводи до куповине ретко је кад једноставна. У том процесу, људи остварују интеракцију са различитим огласима.  На пример, могу да потраже ваш производ док су код куће ујутру, а потом да обаве конкретнију претрагу када су на радном месту, касније у току дана.

Због тога, мерење конверзија може да буде сложено за оглашаваче. Важно је да видите целокупну слику путање која води клијента до куповине како бисте утврдили које кључне речи и огласи доводе до највећег броја конверзија.

Током следећих неколико месеци, увешћемо многе нове функције које ће вам пружити јаснију слику о конверзијама, путањи која доводи клијента до куповине и повраћају трошкова оглашавања. На самом почетку наше листе нових функција налазе се унакрсно праћење конверзија на више налога и токови продаје за претрагу на више налога.

Унакрсно праћење конверзија на више налога

Ако управљате већим бројем AdWords налога за своје предузеће, знате колико је посла потребно да бисте применили више ознака, по једну за сваки AdWords налог, а затим у AdWords-у објединили извештаје о конверзији из других алатки. Помоћу унакрсног праћења конверзија на више налога, сада можете да мерите конверзије на свим својим налозима помоћу једне ознаке и уз једноставно подешавање.

Унакрсно праћење конверзија на више налога вам помаже да:
  • Брзо и лако означите сајт. Направите један фрагмент кода који ћете користити на свим својим налозима. Ово чини означавање лакшим и бржим, а може и да побољша време учитавања сајта. 
  • Постижете тачније извештавање о конверзијама. Примена једне ознаке обезбеђује да се конверзија броји само једном на више налога. Помоћу ознаке за више налога, видећете потпомогнуте конверзије за све AdWords кликове који доводе до конверзије, а не само за кликове у оквиру једног налога. То може да вам пружи свеобухватан увид у оглашавање и боље разумевање начина заједничког функционисања кључних речи на више налога у циљу повећања броја конверзија.
  • Лако пратите нове налоге. Када додате нови AdWords налог у свој налог „Мој центар за клијенте“ (МЦК), праћење конверзија можете омогућити кликом на поље за потврду. Поред тога, више не морате да поново дефинишете све своје конверзије када правите нови налог.   
Да бисте сазнали како да примените унакрсно праћење конверзија на више налога, прочитајте овај чланак у нашем центру за помоћ. У циљу лакшег подешавања, поготово ако ознаке користите за друге активности као што је поновно оглашавање, Google менаџер ознака може да вам помогне да управљате свим ознакама на веб-сајту.

Токови продаје за претрагу на више налога

Уз унакрсно праћење конверзија на више налога, можете користити извештаје о токовима продаје за претрагу на више налога у оквиру МЦК налога како бисте разумели путању клијента до куповине за све кључне речи на свим налозима.

Ови извештаји обухватају:
  • Извештај „Преглед“: Сазнајте како потрошачи ступају у интеракцију са огласима на свим налозима пре него што донесете одлуке. 
  • Извештај о најбољим путањама до конверзија: Сазнајте које комбинације кључних речи на вашим налозима доводе до највећег броја конверзија. 
  • Извештај о потпомогнутим конверзијама: Погледајте кључне речи на почетку тока продаје на свим налозима које можда не остварују довољно вредности према вашем мерењу приписивања.  
Да бисте сазнали више о интеракцији клијента са огласима на вашим налозима, прочитајте овај чланак о токовима продаје за претрагу у центру за помоћ.

Драго нам је што можемо да вам понудимо ове нове функције и надамо се да ће вам оне помоћи да лакше пратите конверзије и оптимизујете кампање. Што боље разумете пут својих клијената, то ћете боље моћи да их услужите. А то је добро за пословање.

Очекујте ускоро још функција за конверзије!