AdWords налог менаџера, који смо осмислили имајући на уму неке од најнапреднијх оглашавача, је моћна алатка за надгледање више налога и управљање њима. Како бисмо вам помогли да уштедите време и пружили вам бољи увид у учинак налога, уводимо бројна узбудљива побољшања, укључујући управљање кампањом на више налога, моћне алатке за извештавање и побољшану навигацију кроз налог.

Управљајте великим бројем кампања

Прављење извештаја и брзо уношење измена у кампање на више налога може да захтева јако пуно времена. Како бисмо вам помогли да у једном приказу управљате великим бројем кампања и извештавате о њима, додали смо нови приказ „Кампање“ у контролну таблу налога менаџера.

Радње на нивоу кампање са којима сте упознати на нивоу налога појединца сада су доступне на нивоу налога менаџера. Можете да додајете колоне, примењујете сегменте и подешавате филтере да бисте извештавали о учинку кампање за највише 20 изабраних налога. Осим тога, радње можете да обавите брзим ажурирањем дневних буџета и омогућавањем или паузирањем кампања на тим налозима. Можете и да направите нову кампању за било који налог појединца директно на налогу менаџера.


Правите боље извештаје који пружају детаљнији увид

Ажурност података на контролној табли налога менаџера је сада усклађена са остатком AdWords-а. То значи да више не морате да идете на налоге појединца да бисте добили најновије показатеље у извештајима. Да би извештаји на контролној табли били још кориснији, сада можете да изаберете прилагођени период (који не обухвата само последњих 90 дана) и да га упоредите са било којим периодом који желите. Додали смо и још колона за извештавање, укључујући „Конверзије“, као и могућност приказивања учинка на графикону директно на контролној табли.


Да бисмо вам помогли да истражујете податке о налогу на смисленији начин, додали смо алатке за напредно сегментирање и филтрирање. Брзо рашчланите податке на основу онога што је најважније за ваше предузеће, нпр. према мрежи, типу клика или уређају. Затим примените филтере да бисте лакше идентификовали нове могућности или да бисте једноставно видели податке који вас интересују.

Ако користите налоге подменаџера, на њима се налази и нови падајући мени који ће вам помоћи да прецизирате контролну таблу како би се подаци о учинку приказивали само на директно повезаним налозима подменаџера и појединца, свим повезаним налозима подменаџера и појединца или свим повезаним налозима појединца.


Брже се пребацујте с једног налога на други

На крају, олакшали смо проналажење налога који желите да прегледате. Сада можете да претражујете или изаберете налог менаџера или појединца на који желите да се пребаците тако што ћете проширити падајући мени на врху AdWords налога.


Приче клијената

Многи клијенти већ остварују успех помоћу ових побољшања налога менаџера.


„Недавно смо проширили линију производа, што је довело до озбиљног повећања броја AdWords налога којима управљамо. Међутим, могућност да у једном приказу идентификујемо смислене трендове учинка кампање и предузимамо мере тамо где то има највише утицаја нам сваке седмице уштеди 4–5 сати и даје нам веће поверење у стање налога“, каже Кетрин Доти, менаџер маркетинга за глобалну претрагу у компанији Rosetta Stone.

„Имамо преко 90 AdWords налога појединца и ослањамо се на стриктну конвенцију именовања кампања да бисмо ефикасно управљали свим тим налозима. Захваљујући новом приказу кампања на налогу менаџера, сада можемо да управљамо свим кампањама и оптимизујемо их у једном приказу. Тиме штедимо много времена јер више не морамо да отварамо сваки налог да бисмо управљали кампањама“, каже Џереми Легранд, директор маркетинга на претраживачу у компанији Kaymu. 

Нова побољшања, ново име

Да бисмо поједноставили конвенцију именовања и ускладили је са овим новим побољшањима, више нећемо користити „Мој центар за клијенте“ и „МЦК“ када говоримо о AdWords налозима менаџера. Ове промене ћете током године видети у AdWords центру за помоћ и у порукама које ћете добијати од нас.

Можете да погледате водич за нова побољшања у AdWords-у или сазнате више о налозима менаџера у AdWords центру за помоћ.

Поставио Зек Стерн, менаџер производа, AdWords