Људи користе више уређаја током дана да би куповали, комуницирали и забављали се. Од лаптопа на послу до таблета у дневној соби, једноставно користимо велики број типова уређаја један за другим да бисмо урадили оно што треба. Заправо, скоро 40% онлајн купаца започне да истражује на паметном телефону, а куповину на крају обави на рачунару или таблету1. Зато неколико година (енглески) радимо на томе да унапредимо конверзије на више уређаја на Мрежи за претрагу, Мрежи мултимедијалног оглашавања и Куповини. Оглашавачи широм света сада знају која је пуна вредност AdWords кампања јер им увиди за више уређаја омогућавају да измере до 16% више конверзија (енгелски).

Конверзије на више уређаја од данас почињемо да уводимо на нивоу кључне речи, па можете да их уврстите у главну колону „Конверзије“ која већ обухвата продају на веб-сајту, телефонске позиве и преузимања апликација. Приказивањем свих конверзија на једном месту, оглашавачи стичу детаљнији увид у све начине на који клијенти остварују интеракцију са њиховим предузећем. Поред тога, сада можете лакше него икада да предузмете кораке на основу ових увида јер су све конверзије приказане у истој колони, па можете брзо да омогућите аутоматско лицитирање ради оптимизације за конверзије које су важне.

Да бисте у аутоматском лицитирању активирали конверзије на више уређаја, обавите два једноставна корака на AdWords налогу у делу Алатке > Конверзије:

1. У делу „Подешавања“, уверите се да је Показатељ понуде за конверзију подешен на „Конверзије“, а не на „Конверзије на основу клика“. Да вас подсетимо, конверзије на више уређаја и друге контроле нису доступне за показатељ „Конверзије на основу клика“.

2. Кликните на „Уврсти напредне конверзије“ и означите поље за потврду да бисте конверзије на више уређаја и друге напредне конверзије уврстили у колону за извештавање „Конверзије“ и аутоматско лицитирање.

Настојимо да вам помогнемо да стекнете увид у нове врсте конверзија које су део света који је стално повезан на различитим уређајима како бисте могли да доносите најбоље могуће одлуке у вези са оглашавањем. Посетите центар за помоћ да бисте сазнали како да конверзије на више уређаја урачунате у аутоматско лицитирање.

Поставио Вилфред Јунг, виши менаџер производа, AdWords лицитирање

1Улога коју претрага за мобилне уређаје има у куповинама у продавници, Google/Ipsos Media CT, август 2015. Куповине су обављене у последња 3 месеца.