Тестирајте промене поуздано помоћу радних верзија кампања и експеримената у кампањама

Да ли сте икада хтели да унесете промене у AdWords кампање, али сте желели да знате да ли ће вам оне помоћи да остварите пословне циљеве? Током следећих неколико седмица уводимо радне верзије кампања и експерименте у кампањама како бисмо вам помогли да тестирате промене кампања, лако мерите резултате и примењујете промене које добро функционишу за ваше предузеће.

Припремите промене помоћу радних верзија

Радне верзије вам омогућавају да припремите и прегледате више промена постојеће кампање пре него што их примените. На пример, желите да повећате понуде за мобилне уређаје за огласне групе које имају високе стопе конверзије са мобилних уређаја. Можете да направите радну верзију кампање и подесите различита прилагођавања понуде за мобилне уређаје за те огласне групе, а да то не утиче на кампању. Ако сте задовољни променама у радној верзији, можете да их примените директно на првобитну кампању.

Али, како ћете знати да ли та прилагођавања понуде за мобилне уређаје могу да вам помогну да остварите пословне циљеве?

Покрените експеримент

Експерименти вам омогућавају да тестирате промене кампања у контролисаном окружењу. Рецимо – желите да видите какав је учинак нових прилагођавања понуде за мобилне уређаје у поређењу са првобитним подешавањима. Прво направите радну верзију која користи нова прилагођавања понуде за мобилне уређаје. Затим направите експеримент на основу ове радне верзије да бисте тестирали те промене и упоредили их са актуелном стратегијом лицитирања. Ви одлучујете колико саобраћаја (и буџета) ћете доделити експерименталној, а колико првобитној кампањи, као и колико дуго желите да експеримент буде активан.

Screen Shot 2016-02-03 at 12.28.12 PM.png

Мерите резултате

Да би експеримент био успешан, најважније је да разумете како промене утичу на пословне циљеве. На пример, ако мерите повећање броја конверзија, можете да сазнате да ли нова прилагођавања понуде за мобилне уређаје побољшавају повраћај улагања.

Радне верзије кампања и експерименти у кампањама вам омогућавају да надгледате резултате на два практична начина како бисте сазнали да ли експеримент доводи до жељеног исхода:

 • Поређењем учинка са релевантним информацијама о извештавању. Релевантне информације о учинку садрже иконе које истичу да ли су показатељи експеримента већи или мањи од показатеља првобитне кампање и да ли су разлике статистички значајне.

 • Screen Shot 2016-02-03 at 12.16.11 PM.png

  • Проценом учинка на нивоу огласне групе ради детаљнијег увида. Понекад су појединачне огласне групе разлог за значајне измене учинка целе кампање. Надгледајте показатеље на нивоу огласне групе да бисте сазнали како свака од огласних група утиче на кампању.

  Ако сте задовољни резултатима експеримента, промене из експеримента можете брзо да примените на првобитну кампању или да од експеримента направите потпуно нову кампању.

  Успешно тестирање

  Клијенти као што су Red Ventures и The Honest Company користе радне верзије кампања и експерименте у кампањама да би тестирали већи број нових стратегија за кампање и примењивали их.

  image007.png„За наше клијенте са листе Fortune 500, радне верзије кампања и експерименти у кампањама представљају револуционарну промену у тестирању. Ова алатка поједностављује прављење тестова, њихову анализу и поступак примене. Сада можемо да покренемо још моћније тестове за само делић времена које је било потребно за ручно дуплирање кампања и огласних група. Нове релевантне информације вам омогућавају да са сигурношћу мерите утицај тестова и примените их само једним кликом ако су успешни.“

  Џереми Мејз, потпредседник маркетинга, Red Ventures

  „Имамо више врста конверзија са различитим нивоима вредности клијената за укупно трајање. Радне верзије кампања и експерименти у кампањама омогућавају да тестирамо нове стратегије лицитирања на четвртини саобраћаја кампање, а релевантне информације о извештавању да лако меримо утицај различитих типова вредности конверзијa. Раније би за овакав тест било потребно да унесемо огромне промене на налог. Захваљујући новом једноставном процесу можемо брзо да тестирамо нове стратегије лицитирања док не нађемо ону која највише одговара нашем сложеном пословном моделу.“

  Џош Френклин, менаџер налога за претрагу, The Honest Company

  Сазнајте више

  Радне верзије кампања и експерименти у кампањама су тренутно доступни за кампање на Мрежи за претрагу и кампање „Мрежа за претрагу са избором Мреже мултимедијалног оглашавања“ у AdWords-у. Да бисте сазнали више о радним верзијама кампања и експериментима у кампањама, можете погледати овај видео клип (на енглеском језику) посетите AdWords центар за помоћ.

  Поставио Палави Нареш, менаџер производа, AdWords