Проналажење публике помоћу Google мултимедијалних и видео огласа

Људи се током целог дана пребацују с једног уређаја на други, читају најновије вести на паметном телефону, гледају вирални видео на таблету или истражују летовање на лаптопу. То представља изазов за маркетиншке стручњаке који се питају како да пронађу праву особу у правом тренутку? Google-ова решења за публику олакшавају маркетиншким стручњацима да досегну људе на основу ствари које су им битне, користећи увиде са милиона веб-сајтова и из апликација на Google мрежи мултимедијалног оглашавања и милијарди приказа видео снимака дневно на YouTube-у. Без обзира да ли представљате предузеће које покушава да изгради бренд или повећа продају, можемо вам помоћи да пренесете релевантне поруке људима у свакој фази путање до куповине. Ево како предузећа могу да пронађу праву публику помоћу Google мултимедијалних и видео огласа:

       Публика са афинитетима (енглески језик) – Повећајте обавештеност о бренду и ангажовање досезањем људи чија су интересовања релевантна за ваш бренд. На пример, бренд спортске одеће може да досегне љубитеље активности на отвореном да би најавио нову линију одеће за планинарење.
       Публика са прилагођеним афинитетима (енглески језик) – Подстакните разматрање код публике прилагођене баш за ваше предузеће. На пример, предузеће које производи видео игру посвећену фудбалу може да досегне навијаче одређених фудбалских клубова.
       Публика према интересовањима (енглески језик) – Повећајте квалификовани саобраћај досезањем клијената који активно истражују и намеравају да обаве куповину. На пример, произвођач електронских уређаја може да досегне клијенте који активно купују фотоапарате.

AdWords оглашавачи широм света сваког месеца покрећу на стотине хиљада кампања помоћу ових решења за публику. Ford New Zealand, један од ових оглашавача, је користио Google-ову публику да би привукао већи број купаца аутомобила на свој веб-сајт. Ford је желео да досегне љубитеље аутомобила и повећа обавештеност о бренду возила, па је користио публику са афинитетима. Овај произвођач аутомобила је желео и да досегне особе које активно истражују и размишљају о куповини новог возила, па је користио публику према интересовањима. Коришћењем ових решења и динамичког поновног оглашавања, Ford је повећао број посетилаца сајта за 60% и утростручио време које проводе на сајту.


„Google-ова публика нам омогућава да досегнемо клијенте у свакој фази путање до куповине, што нам је помогло да привучемо више квалификованих клијената на веб-сајт и повећамо број потенцијалних клијената“, рекао је Камерон Томас, менаџер маркетинга компаније Ford New Zealand. Прочитајте више овде.

Следеће три ствари јединствене за Google омогућавају маркетиншким стручњацима да остваре овакве резултате:

1.  Детаљни увиди у потрошаче засновани на великом броју тачака контакта
Google-ова публика је направљена помоћу података са милиона веб-сајтова и из апликација, укључујући производе као што су YouTube који досеже преко милијарду корисника. То нам даје широк спектар контекста – читање рецензија о хотелима, прегледање кућа у апликацији за некретнине, гледање видео снимака са аутомобилима и још много тога – да схватимо шта људе занима. Корисници могу да контролишу доживљај, па је већа вероватноћа да ће им бити приказани корисни, релевантни огласи.

2. Могућност разликовања интересовања корисника и намере куповине
Класификујемо милионе веб-сајтова и апликација на Google мрежи мултимедијалног оглашавања помоћу машинског учења и раздвајамо оне који указују на „интересовање“ од оних који указују на „намеру“. То вам омогућава да се повежете са клијентима у правој фази путање до куповине на основу типова веб-сајтова и апликација које посећују. На пример, ако представљате бренд електронских уређаја који покушава да повећа обавештеност, требало би да досегнете људе који прегледају блогове и видео снимке посвећене електронским уређајима да би задовољили страст према гаџетима. Међутим, ако вам је циљ да повећате продају, требало би да досегнете људе који истражују телевизоре велике резолуције на веб-сајтовима за упоређивање цена.

3. Подаци у реалном времену који су увек ажурни
AdWords ажурира публику у реалном времену и додаје нове информације сваки пут када се оглас приказује, а уклања информације које више не одражавају актуелна интересовања људи. То је важно за учинак огласа јер особи која данас купује авионску карту она можда неће требати сутра. Или ће особа која је ове зиме заинтересована за кулинарство можда током пролећа пронаћи неку нову љубав према активностима на отвореном којом ће бити преокупирана.

Да бисмо још већем броју маркетиншких стручњака помогли да досегну публику, ова решења су доступна и глобално на YouTube-у и у DoubleClick-у. Без обзира да ли вам је циљ да изградите бренд или повећате продају, Google-ова публика ће вам помоћи да досегнете праве људе у правом тренутку на милионима веб-сајтова и у апликацијама.


Поставили Јон Крафчик и Макс Максвел, менаџери производа, AdWords