Ниво знања: почетни

Последњих месеци смо унапређивали дизајн и рад Google претраге и свих других производа како бисмо пружили корисницима једноставнији и поузданији доживљај на мрежи. Као део ових промена у изгледу и стилу, сада уводимо нова одредишта за пласман огласа на Google претрази.

Почев од данас, огласи који су се раније приказивали поред резултата могу у неким случајевима да се приказују испод њих. Динамички оптимизујемо сваку страницу претраге, укључујући и њене огласе, како бисмо корисницима пружили најбоље искуство.


Открили смо да, у многим случајевима, приказивање огласа испод резултата претраге често више одговара кориснику, будући да он страницу прегледа одозго надоле. У просеку, ова одредишта су се на тестовима показала бољим од бочних огласа у погледу стопе учесталости кликова.Ако желите да упоредите учинак својих огласа на врху са учинком огласа приказаних на свим осталим позицијама, можете да користите сегмент „На врху у односу на бочно“. Након увођења ове нове опције, сви бочни прикази, прикази на дну и прикази у оквиру експеримента ће сада бити сврстани у категорију „Остало“. Тако ћете лакше моћи да видите какав је учинак одредишта за пласман огласа на врху у односу на учинак одредишта за пласман на осталим деловима странице. Током наредних седмица ћемо име сегмента „На врху у односу на бочно“ променити у „На врху у односу на остало“.

Посетите AdWords центар за помоћ да бисте сазнали више о позицијама огласа.