Ниво знања: почетни

Наши AdWords инжењери непрестано раде на томе да огласе учине релевантнијим и кориснијим. Такође настојимо да корисницима пружимо више транспарентности и избора у вези са огласима које виде. Ови напори нам помажу да задржимо поверење корисника, које је кључно за ефикасност AdWords-а.

Ових дана смо почели са постављањем везе „Зашто овај оглас“ поред огласа у оквиру резултата Google претраге и Gmail-а (који је у неким земљама познат као Google Mail).

Када корисник кликне на ову везу, она ће се проширити и пружити детаљне информације о томе зашто је сваки од огласа приказан. Корисник такође може овде да приступи Менаџеру за подешавање огласа за мрежу за претрагу и Gmail. Овде корисник може да одабере да блокира огласе одређених оглашавача или да онемогући персонализоване огласе. Пошто можемо да прикажемо мањи број огласа али и релевантнијих када корисници омогуће приказивање персонализованих огласа, обезбеђујемо и статистичке податке и видео објашњење како бисмо им помогли да одлуку донесу на основу информација.

Можда се, као оглашавач, питате како би ове промене могле да утичу на ваш AdWords учинак. Када корисници онемогуће персонализоване огласе на страницама резултата претраге и у Gmail-у, ваши огласи још увек могу да им се прикажу. Циљање једноставно неће бити једнако прецизно као код огласа које виде корисници који су омогућили персонализоване огласе. Број ових онемогућења неће директно утицати на ваше оцене квалитета и ранг огласа.

Више информација о новом Менаџеру за подешавање огласа за мрежу за претрагу и Gmail можете да видите у центру за помоћ у вези са Google веб претрагом (енг).