Ниво знања: средњи

У следећа два поста у серији „Алатке за побољшање ефикасности“ биће речи о алаткама које ће вам помоћи да измерите повраћај улагања у оглашавање на мрежи.

Праћење конверзија

О алатки:

Ова алатка ће вам помоћи да проверите да ли сте остварили циљеве оглашавања и уз које трошкове како бисте достигли своје пословне циљеве.Како она може да помогне?

Ова бесплатна Google AdWords алатка вам омогућава да статистички проверите колико је кликова на ваше Google AdWords огласе довело до обављања вредних радњи на вашем веб сајту, као што је испуњавање обрасца на мрежи, куповина производа, гледање видео записа итд.

Како се користи?

Да бисте користили ову алатку, прво морате да копирате кôд за праћење конверзија из свог Google AdWords налога (картица „Извештавање и алатке“, а затим „Конверзије“) и затим налепите фрагмент кода у HTML кôд веб сајта који желите да тестирате. Када инсталирате кôд, AdWords праћење конверзија ће поставити колачић на рачунар или мобилни телефон посетиоца веб сајта, ако је кликнуо на неки од ваших огласа. Ако се корисник нађе на једној од страница за обављање конверзије, AdWords за вас бележи успешну конверзију.

Сазнајте више о алатки у овом чланку центра за помоћ.