Ниво знања: почетни

Могућност да циљате праву особу са правим огласом у право време је кључна предност AdWords система. Оглашавачи у неким земљама имају посебну погодност да огласима циљају конкретне регије или градове, уместо да их приказују у целој земљи. На крају крајева, ако имате такси предузеће у Београду, нема потребе да приказујете огласе у Крагујевцу.

Циљање на локалном нивоу није доступно у неким земљама. Као алтернативу, оглашавачи у овим земљама су били у могућности да направе посебне прилагођене облике за циљање, тако што би изабрали циљање радијуса око тачке на мапи, или сами нацртали на мапи регион територије за циљање.

Ефикасно циљање огласа на локалном нивоу и увођење могућности циљања градова у додатним земљама је један од наших највећих приоритета. Као што је раније најављено, уводимо постепено нови систем који ће нам омогућити да значајно побољшамо могућности циљања локације. Ова нова платформа је спојена са најновијом технологијом Google мапа, како бисмо у будућности могли да уведемо циљање на нивоу града, општине, округа и поштанске јединице у додатне земље широм света.

Као део овог новог система циљања локације, уводимо одређене промене у постојећим опцијама које могу да утичу на кампање које водите у земљама у којима није могуће циљати на нивоу градова (погледајте доступност овог вида циљања локације). Да бисмо били сигурни да приказујемо изузетно релевантне огласе корисницима у датој области, вероватно ће доћи до смањења обима приказа код кампања где се користе циљеви прилагођеног облика који не покривају довољно локације које тренутно могу да се циљају у AdWords-у (у случају Србије и Црне Горе, ово је цела територија Србије и Црне Горе). Кампање са оваквим циљањем прилагођених облика ће наставити да остварују нормалан број приказа на мобилним уређајима са приступом интернету, Google мапама, или када корисник укључи термин који означава локацију (на пример, име града) у оквиру термина за претрагу.

Додатно, додатак огласа за локацију ће се такође ређе појављивати у огласима у оквиру кампања које користе прилагођене облике за циљање локације. Ово ће се дешавати како бисмо омогућили да се огласи појављују само корисницима који се налазе близу адресе ваше пословнице.

Све ове промене ће се десити у следећих неколико месеци како бисмо дали времена оглашавачима да ажурирају своје кампање. Послаћемо још један подсетник како се будемо ближили важним датумима. Погледајте чланак у центру за помоћ за више информација у вези ове промене, земаља које ће бити погођене, као и препоручених алтернатива како бисте утицај на видљивост кампање свели на најмању могућу меру.

Ценимо ваше стрпљење док уводимо ове промене. Напорно се трудимо да проширимо доступност циљања на локалном нивоу у целом свету, и ставићемо вам до знања када ова опција постане доступна у Србији и Црној Гори.