Ниво знања: средњи


У серији од 7 постова, обратићемо пажњу на савете за успех на Google мрежи мултимедијалног оглашавања (Display мрежи). Почнимо од структуре кампања и група огласа у којима се циља мрежа мултимедијалног оглашавања.

За почетак, да бисте имали бољу контролу над трошковима, опцијама лицитирања и огласима, саветујемо да у посебним кампањама циљате Google претрагу и Google мрежу мултимедијалног оглашавања.

Свака огласна кампања са циљаним кључним речима се састоји од више огласних група. Огласна група представља основну јединицу AdWords-а: скуп огласа и кључних речи са заједничком темом.

Да би установио да ли треба да постави ваш оглас на страницу Мреже мултимедијалног оглашавања, AdWords систем узима у обзир тему свих огласа и кључних речи у огласној групи. Због тога је важно да се свака огласна група заснива на истој теми. Усредсредите се на само један производ или услугу које оглашавате. На тај начин ћете обезбедити да се огласи појављују на најрелевантнијим страницама Мреже мултимедијалног оглашавања.

Погледајте, на пример, Сарину продавницу производа на тему филмова. Уместо да направи општу огласну групу са темом „производи на тему филмова“, Сара је подесила неколико огласних група усмерених на различите производе. На тај начин ће сваки Сарин оглас доћи до циљане публике.

Огласне групе у Сариној кампањи „Производи на тему филмова“:

Одећа из Матрикса
 -> огласи ће се приказивати на сајтовима који се баве филмом Матрикс и одећом
Спајдермен игре 
-> огласи ће се приказивати на сајтовима који се баве филмом Спајдермен и игрицама
Играчке Звездани ратови
 -> огласи ће се приказивати на сајтовима који се баве филмом Звездани ратови и играчкама

У наредном посту ће бити више речи о кључним речима када се циља мрежа мултимедијалног оглашавања.