Ниво знања: средњи

AdWords тренутно нуди три подешавања ротирања огласа: „оптимизуј за кликове“, „оптимизуј за конверзије“ и „ротираj равномерно“. Коришћење подешавања „ротирај“ за ротирање огласа је корисно за тестирањe нових огласа, али ако се непрестано употребљава може да омета учинак оглашавача и доведе до приказивања мање релевантних огласа корисницима.

Од недавно се променило подешавање „ротирај“ за ротирање огласа. Уместо да ротира огласе без временског ограничења, ово подешавање ће их ротирати само током периода од 30 дана. Након тога, подешавање ће се оптимизовати за приказивање огласа за које се очекује да ће генерисати највише кликова. Сваки пут када се оглас омогући или измени, огласи у тој огласној групи ће се равномерније ротирати у новом периоду од 30 дана.

Овај нови начин ротирања огласа ће се тада примењивати на огласне групе са огласима који нису додавани нити мењани у протеклих тридесет дана. У супротном, ова промена ће почети 30 дана након омогућавања или измене последњег огласа.

Ова промена ће нам омогућити да корисницима пружимо најрелевантнији доживљај са огласима и требало би да помогне оглашавачима да побољшају учинак AdWords налога. Више информација о овој промени потражите у овом чланку нашег AdWords центра за помоћ.