Ниво знања: напредни 

Кључна компонента развоја стратегије за огласе на мрежи за претрагу је разумевање онога шта раде други оглашавачи и коришћење тог сазнања за оптимизовање кампања ради постизања врхунског учинка. Да бисмо подстакли оглашаваче да доносе одлуке о оптимизацији на основу детаљнијих информација, покрећемо извештај о увиду у аукцију.

Тренутно обезбеђујемо колоне Удео у приказима у оквиру извештаја о кампањи и огласној групи које приказују проценат остварених приказа у односу на процењени број приказа који је могао да буде остварен. Иако овај извештај пружа користан обједињен увид у пропуштене прилике, он поставља и додатна питања – ко се надмеће на датим аукцијама и да ли подаци о учинку могу да буду доступни на још детаљнијем нивоу?

Уз извештај о увиду у аукцију можете да упоредите свој учинак са учинком других оглашавача који се надмећу на истом скупу аукција као и ви. Можете да видите колико често се ваши огласи рангирају боље на страници резултата претраге у односу на огласе других оглашавача и колико често се ваши огласи приказују у односу на њихове на основу процењених могућих приказа. Ове информације вам могу помоћи у доношењу стратешких одлука у вези са избором понуда, буџета и кључне речи тако што ће вам показати где ћете бити успешни а где ћете, можда, пропустити прилике за побољшање учинка.

Извештај о увиду у аукцију пружа податке на нивоу кључне речи и пет различитих типова статистичких података: удео у приказима, просечну позицију, стопу преклапања, стопу вишег позиционирања и проценат приказивања при врху странице:

Подаци су фиктивни

Извештаји могу истовремено да се генеришу за једну кључну реч, а подаци су доступни само за кључне речи које задовољавају минималну граничну вредност активности за наведени временски период. Ако видите ову икону () са леве стране кључне речи у табели са статистичким подацима на картици „Кључне речи“, знаћете да је за ту кључну реч доступан извештај о увиду у аукцију.Напомена: Овај извештај пружа информације о другим оглашавачима који су учествовали на истим аукцијама као и ви. Ово не указује да други оглашавачи имају исте кључне речи, типове подударања или друга подешавања циљања као и ви. Приказани показатељи других оглашавача се заснивају само на случајевима када је процењено да и ваши огласи испуњавају услове за приказивање. Ови извештаји неће открити стварне кључне речи, квалитет или подешавања ваше кампање и неће вам пружити увид у исте информације за друге оглашаваче.

Иако су ове информације већ доступне постављањем упита у оквиру Google претраге – и многи већ покушавају да процене ове податке прегледањем приказаних огласа – овај извештај ће олакшати приступ овим информацијама и њихово разумевање. Доступан је без додатних трошкова за оглашаваче чије кључне речи имају минималну граничну вредност активности.

За више информација о извештају о увиду у аукцију, посетите AdWords центар за помоћ.