Ниво знања: средњи

Настављамо серију постова са саветима за успех на Google мрежи мултимедијалног оглашавања (Display мрежи). У претходном чланку смо писали о употреби негативних кључних речи за кампање које циљају мрежу мултимедијалног оглашавања. Данас ћемо детаљније објаснити како да пратите учинак за овакве кампање.


Откријте на којим су сајтовима приказани ваши огласи: Надгледање одредишта за пласман на којима су приказани огласи ће вам помоћи да избегнете приказе на сајтовима на којима огласи на остварују кликове, као и да идентификујете сајтове које треба да изузмете и нове сајтове које ћете циљати. Сазнајте учинак својих огласа.

Користите Google праћење конверзија: Пратите број продаја које генеришете на основу огласа, на сајтовима мреже за претрагу и Мреже мултимедијалног оглашавања. Прегледање укупног броја конверзија и њихове вредности може вам помоћи да одлучите да ли је потребно да повећате буџет, измените понуде или да додатно оптимизујете огласне групе како бисте дошли до већег броја циљаних посетилаца. Сазнајте више о праћењу конверзија.

Одржавајте огласну кампању високог квалитета како бисте остварили најбољу могућу видљивост: Већина сајтова на Мрежи мултимедијалног оглашавања приказује само неколико огласа по страници. На пласман огласа на страници у великој мери утичу оцена квалитета огласа и понуда. Ако установите да се огласи не приказују довољно често на Мрежи мултимедијалног оглашавања, покушајте да побољшате оцену квалитета тако што ћете предузети кораке наведене у другим одељцима овог чланка.