Ниво знања: почетни

Прошле године смо у Сједињеним Државама покренули икону „Избор огласа“ на Google мрежи мултимедијалног оглашавања. Избор огласа је „i“ икона која представља индустријски стандард. Проширује се на „Избор огласа“ када корисници пређу показивачем миша преко иконе. Пружање јасног обавештења корисницима о огласима који ће се приказати представља висок приоритет за Google и за многе друге компаније из делатности оглашавања на мрежи. Корисници који кликну на ову ознаку се преусмеравају на страницу на којој могу да сазнају више о оглашавању на мрежи и огласима који ће се приказати.

Сада широм Европе уводимо функцију „Избор огласа“, у складу са настојањима у оквиру ове делатности да се тамошњим потрошачима пружи више информација . Ускоро ћемо почети да замењујемо нашу икону обавештења у огласима „Google огласи“ новом иконом која се проширује у ознаку „Избор огласа“. Ова обавештења је осмислио Биро за оглашавање на Интернету (IAB Europe) у оквиру Саморегулаторног програма за оглашавање заснованом на понашању корисника на мрежи (енг) како би се корисницима унапред пружила обавештења о огласима и могућност да одаберу огласе који ће се приказати. Надамо се да ћемо променом наше „i“ иконе и ознаке „Google огласи“ у ова нова обавештења пружити подршку иницијативи која обухвата различите делатности и омогућити корисницима да боље схвате избор огласа помоћу иконе која се приказује на огласима широм Веба.

За неколико седмица ћемо почети да приказујемо нову икону и ознаку на већини формата огласа и то на већини сајтова на европским језицима. Временом ћемо проширити обавештења како бисмо се уверили да су сви сајтови објављивача на европским језицима на Google мрежи мултимедијалног оглашавања у складу са саморегулаторним програмом (енг). То ће бити увођење ознаке „Избор огласа“ у највећем обиму до сада и драго нам је што и остале компаније из делатности прихватају ту ознаку.

Корисници који кликну на ознаку „Избор огласа“ биће преусмерени на страницу на којој могу да сазнају више о оглашавању на мрежи и огласима који им се приказују. Ова страница ће садржати и везу до менаџера за подешавање огласа у коме корисници могу да контролишу типове огласа заснованих на интересовањима који ће се приказати на Google мрежи мултимедијалног оглашавања. Наши тестови нове иконе и ознаке су показали да оне не би требало да утичу на учинак огласа. Мислимо да ће ово увођење помоћи корисницима да боље схвате огласе који се приказују и радујемо се широком прихватању ове ознаке у овој делатности.

С поштовањем,