Ниво знања: напредни

Знамо да стално тражите начине за ефикасније управљање AdWords налогом. Чули смо и да би многи од вас желели да користе сопствене спољне податке приликом доношења одлука у оквиру AdWords налога. Данас са узбуђењем најављујемо ограничено издање Скрипти у оквиру AdWords-а. Сада можете да пишете једноставне JavaScript програме како бисте мењали AdWords налог.

Скрипте вам омогућавају да:
  • Kористите спољне податке о инвентару како бисте мењали понуде или паузирали/поново активирали кључне речи
  • Извозите статистичке податке о налогу у табелу на основу које можете да правите извештаје и визуелне приказе.
  • Користите статистичке трендове из периода од неколико седмица како бисте променили понуде за кључну реч или огласну групу
Скрипте се покрећу у инфраструктури Google Apps скрипта (енг), а ми омогућавамо интеграцију Apps скрипте са трима услугама: можете да користите Google табеле (енг) и Добављач URL адреса (енг) како бисте извршили интеграцију са спољним подацима, као и резултате е-поште (енг) извршавања скрипте из саме скрипте.

Да бисте започели рад са Скриптама, на левој траци са алаткама изаберите „Аутоматизација“, а затим „Скрипте“:


Да бисте на најбољи начин искористили Скрипте, особа која управља налогом би требало да буде упозната са основама JavaScript-а.

Планирамо да у току наредних неколико седмица омогућимо ову функцију за све кориснике. У међувремену, примамо пријаве за рани приступ (енг). Пријаве ће се одобравати у групама и у складу са повећањем коришћења система. Да бисте се пријавили, морате имати при руци ИД број клијента (не и ИД број Мог центра за клијенте). Посетите наш сајт за програмере да бисте преузели додатну документацију о Скриптама.