Ниво знања: почетни

Промотивни кодови (познати и као купони или ваучери) нуде новчани кредит налогу неког оглашавача. Не постоји начин да затражите промотивни кôд, али ће Google, као и наши партнери, повремено давати промотивне кодове као део одређених понуда. У многим понудама се од вас захтева да испуните одређене критеријуме да би се кредит појавио на налогу.

Како промотивни кодови функционишу

1. Примените промотивни кôд на налог (још увек неће бити примењен кредит)
2. Испуните захтеве наведене у понуди (обично је у Србији овај услов потрошња макар 10 евра, али проверите увек промотивни материјал који долази уз кôд)
3. Додаћемо кредит на ваш налог у року од 5 радних дана (а најчешће у року од неколико сати)

Како промотивни кодови функционишу са ручним и аутоматским плаћањем

AdWords трошкове можете да платите ручно (подешавање ручног плаћања) или аутоматски (подешавање аутоматског плаћања). Начин функционисања промотивног кода зависи од тога које подешавање користите. Ево шта би требало да знате:

Аутоматска плаћања
Ако користите аутоматска плаћања, све што треба да урадите јесте да унесете кôд и почнете са оглашавањем. Након што се испуне сви потребни критеријуми наведени у промотивном материјалу, кредит ће бити приказан на налогу у року од 5 радних дана. На пример, ако се у понуди каже да је потребно да потрошите 10 евра, мораћете да остварите кликове у вредности од барем 10 евра да би се кредит појавио на налогу.

Ручна плаћања
Ако користите ручна плаћања, потребно је да унесете кôд и да затим испуните све потребне критеријуме наведене у промотивном материјалу. На пример, ако се у понуди каже да је потребно да потрошите 10 евра, мораћете ручно да уплатите барем 10 евра, као и да у потпуности потрошите тај износ тако што ћете остварити довољан број кликова. Након што потрошите захтевани износ, требало би да кредит буде приказан на налогу у року од 5 радних дана.

Савет
Ако користите ручна плаћања, било би добро да уплатите почетна средства у износу који је нешто већи од захтеваног, јер ће AdWords престати да приказује ваше огласе када на налогу не будете имали довољно расположивих средстава.

Имајте на уму

  • Сваки клијент обично може да добије само један промотивни кôд. А за многе понуде је неопходно да AdWords налози испуне одређене критеријуме пре примене кредита. Проверите услове које сте добили са промотивним кодом да бисте видели детаље о понуди.
  • Када је реч о понудама као што је „Потрошите 10 евра да бисте добили 40“, узимамо у обзир само износ који потрошите након примене кода. Ако сте потрошили 10 евра пре него што сте применили кôд, тај износ неће бити узет у обзир.
  • Понуда обично има рок важења, па имајте у виду да ћете можда морати да искористите промотивни кôд у ограниченом периоду.
  • Уколико желите да се региструјете за услугу која нуди AdWords промотивни кредит, проверите да ли је та услуга повезана са компанијом Google. Уколико имате питања у вези са понудом, контактирајте нас пре него што се обавежете.