Ниво знања: напредни

Google менаџер ознака вам омогућава да лако управљате ознакама (као што су ознаке за праћење конверзија, аналитику, ремаркетинг, итд) на сајту. Уместо да мењате кôд сајта, ознаке за AdWords, Google аналитику, Floodlight, као и ознаке које немају везе са Google-ом, можете да додајете и ажурирате у корисничком интерфејсу Google менаџера ознака. То умањује број грешака, ослобађа вас обавезе да ангажујете вебмастера и омогућава вам да брзо поставите ознаке на сајт.

Коришћење Google менаџера ознака пружа неколико предности у односу на употребу појединачних ознака.
  • Додајте, ажурирајте и уклоните ознаке без мењања HTML кода. То смањује вероватноћу да ће доћи до грешака и омогућава вам да одмах поставите нове ознаке без помоћи вебмастера.
  • Google менаџер ознака асинхроно покреће ваше ознаке, тако да се странице често учитавају брже него што би се учитавале када бисте користили појединачне ознаке.
  • Алатке за ток рада вам помажу да сазнате да ли ваше ознаке функционишу онако како сте планирали.
  • Лако је видети које се ознаке покрећу на вашем сајту, као и то где се покрећу.Ако желите да више сазнате о Google менаџеру ознака (енг: Google Tag Manager), придружите нам се на вебинару који организујемо у уторак 13.11. у 19 часова по централноевропском времену. Вебинар ће бити одржан на енглеском језику. Можете се регистровати овде. (име вебинара је Getting Started with Google Tag Manager)