Ниво знања: средњи

У фебруару смо најавили побољшане кампање које ће помоћи оглашавачима да једноставније и скалабилно досегну клијенте на различитим уређајима. Данас ћемо пажљивије размотрити како побољшане кампање функционишу са кампањама за Мрежу мултимедијалног оглашавања.

Зашто да користите побољшане кампање за Мрежу мултимедијалног оглашавања
У данашњем свету који је непрекидно повезан, пре него што обаве куповину, клијенти приступају информацијама преко више уређаја и могу да гледају 10 различитих извора – онлајн рецензије, чланке новина и часописа, препоруке пријатеља и још много тога. Мултимедијално оглашавање прима ове сигнале и важан је део повезивања са потрошачима на различитим уређајима. Међутим, проналажење најбољег начина да се правим огласом досегне права особа је сложеније него икада. Побољшане кампање за Мрежу мултимедијалног оглашавања вам помажу да досегнете људе правим огласима на основу њиховог контекста као што је локација, доба дана и тип уређаја – и све то из једне кампање.

Кључне функције
Мрежа за претрагу и Мрежа мултимедијалног оглашавања користе веома различите сигнале. У Мрежи за претрагу користимо кључне речи како бисмо схватили намере корисника. На пример, веб-сајт за резервације путовања зна да је корисник који претражује термин „празнични аранжмани у Риму“ у потрази за одмором у Риму. У кампањама за Мрежу мултимедијалног оглашавања оглашавачи користе разне друге сигнале како би досегли циљне клијенте правим огласом. У овом примеру, веб-сајт посвећен путовањима може да користи:
  1. Категорије интересовања: како би досегао клијенте који су заинтересовани за „Рим“
  2. Демографске категорије: како би досегао људе узраста од 35 до 44 године, који су у претходном периоду потрошили 3 пута више од просека
  3. Циљање теме: како би досегао људе који прегледају веб-сајтове посвећене путовањима
  4. Поновно оглашавање: како би досегао клијенте који су резервисали одмор код њих прошле године
У данашњем свету који је непрекидно повезан, нечија намера и радње које намерава да предузме могу да се разликују у зависности од његовог контекста, сигнала као што су доба дана, локација и уређај:
  1. Доба дана: Путници обично резервишу између 9:00 и 18:00
  2. Локација: Људи у САД можда остварују конверзије чешће него људи у Италији
  3. Уређај: Корисници мобилних уређаја обично прегледају на паметним телефонима, а затим резервишу на стоном рачунару
Уместо да прави више кампања, овај веб-сајт посвећен путовањима може лако да управља свим овим на једном месту помоћу побољшаних кампања. У једној кампањи могу да прилагоде понуде за све ове различите сигнале како би досегли праве људе правим огласима.

Сазнајте више
Додатне савете о коришћењу побољшаних кампања за Мрежу мултимедијалног оглашавања можете да пронађете у AdWords центру за помоћ.