Ниво знања: средњи

Да ли сте икада желели да примените аутоматско лицитирање на део кампање док ручно лицитирате за друге кључне речи у истој кампањи? Или сте можда желели да примените једну стратегију лицитирања на неке кључне речи, али су оне у различитим кампањама? Сада то можете помоћу флексибилних стратегија лицитирања које ће вам бити доступне у наредних неколико седмица када обавите надоградњу на побољшану кампању. Флексибилне стратегије лицитирања вам омогућавају да примените више стратегија лицитирања у оквиру једне кампање или више кампања. То вам даје слободу да бирате одговарајућу стратегију лицитирања без ограничавања која намеће структура налога.

Контрола и увид са новим флексибилним стратегијама лицитирања

Флексибилне стратегије лицитирања се налазе у дељеној библиотеци (погледајте слику у наставку). Када направите флексибилну стратегију лицитирања, можете да је примените на одређене кључне речи, огласне групе и кампање и пратите њен учинак.


Ево још информација о томе шта свака флексибилна стратегија лицитирања постиже и када можете да је користите:

Флексибилна стратегија лицитирања Шта се тиме постиже Када се користи
Циљање локације на страници претраге (нова стратегија лицитирања) Аутоматски покушава да постави огласе на врх странице или на прву страницу резултата претраге + Када желите већу видљивост на првој страници резултата Google претраге или на највишим позицијама
Остваривање максималног броја кликова (флексибилна верзија аутоматског лицитирања) Аутоматски подешава понуде тако да вам остваре највећи број кликова у оквиру износа циљне потрошње који одредите + Када су посете сајту примарни циљ + Када желите да што више увећате саобраћај за специјализоване термине и одржите одређену потрошњу
Циљна цена по конверзији (флексибилна верзија оптимизатора конверзија) Аутоматски подешава понуде како бисте имали што више конверзија и циљну просечну цену по конверзији + Када желите да имате што више конверзија за циљну цену по конверзији
Побољшана цена по клику (флексибилна верзија побољшане цене по клику) Аутоматски повећава или смањује ручну понуду на основу вероватноће клика да постане конверзија + Када су конверзије главни циљ, али такође желите да имате контролу над понудама за кључне речи

Неке од наших стратегија лицитирања обухватају детаље у реалном времену током сваке аукције као што су уређај, локација и други контекстуални сигнали ради прилагођавања понуда на основу предвиђеног учинка огласа. Овај приступ има потенцијал за још бољи учинак. Циљна цена по конверзији и побољшана цена по клику данас користе ову технологију и она ће бити уврштена у друге стратегије лицитирања у будућности.

Прилагођавање нових флексибилних стратегија лицитирања вашим потребама

Флексибилне стратегије лицитирања вам омогућавају да примените стратегију лицитирања на кључне речи у оквиру више одвојених кампања или да тестирате више стратегија лицитирања у оквиру једне кампање. Рецимо, на пример, да водите предузеће за пружање савета за безбедност на мрежи. Можда имате кључне речи као што су „безбедност на мрежи“ у више кампања са циљем да се повећа обавештеност о вашем предузећу. Да бисте их одржали на највишим позицијама, можете да примените стратегију лицитирања Циљање локације на страници претраге на те одређене кључне речи без обзира на то где се налазе на вашем налогу. Онда, рецимо да имате другу кампању која углавном има за циљ стварање потенцијалних клијената помоћу кључних речи као што су „контрола безбедности периметарске мреже“, али која такође садржи неке кључне речи за повећање обавештености, као што су „најбоље праксе за безбедност периметарске мреже“. У овој кампањи можете да користите стратегију лицитирања Циљна цена по конверзији за огласне групе за стварање потенцијалних клијената, а стратегију лицитирања Циљање локације на страници претраге за кључне речи за повећање обавештености.

Можете да сазнате више о флексибилним стратегијама лицитирања тако што ћете посетити наш центар за помоћ. Као и са свим врстама аутоматизације, препоручујемо да повремено контролишете учинак стратегија лицитирања у погледу циљева оглашавања.

Осим нових функција као што су флексибилне стратегије лицитирања и подршка за конверзије типа „више по клику“ у оптимизатору конверзија, радимо на још функција оптимизације како бисмо вам помогли да лакше остварите циљеве оглашавања, попут повраћаја трошкова огласа. Реците нам шта мислите о овим новим флексибилним стратегијама лицитирања на нашој Google+ страници за огласе и очекујте још информација.