Ниво знања: почетни

Оглашавачи су већ надоградили преко 3 милиона старих верзија кампања на надограђене кампање. Ако сте већ надоградили све кампање, потпуно сте спремни! Уколико и даље имате неке старе верзије кампања на налогу, у овом посту ће бити речи о томе шта ће се догодити са кампањама које ће бити аутоматски надограђене почев од 22. јула 2013. године.

Путања аутоматске надоградње
Свим корисницима препоручујемо да обаве надоградњу пре 22. јула 2013. године како би кампање биле подешене онако како желе. Ако то не урадите, AdWords систем ће их надоградити користећи следећа подразумевана подешавања.

Кампање ће бити конфигурисане као све нове AdWords кампање, односно тако да досегну клијенте на свим уређајима. Надограђене кампање захтевају подешавање прилагођавања понуде за мобилне уређаје које утиче на понуде, позицију огласа и број кликова на мобилним уређајима. Табела у наставку приказује начин подешавања прилагођавања понуде за мобилне уређаје и то у зависности од уређаја које циља стара верзија кампање. Наравно, слободно можете да мењате подразумевано прилагођавање понуде за мобилне уређаје и сва друга подешавања кампање након аутоматске надоградње кампање.

Циљање уређаја старе верзије кампање Подразумевано прилагођавање понуде за мобилне уређаје
Свака кампања која циља рачунаре Подешава се на основу понуда сличних оглашавача
Кампање које циљају само таблете Подешава се на основу понуда сличних оглашавача
Кампање које циљају само мобилне уређаје +0% (исте понуде на свим уређајима)
Кампање које циљају само таблете и мобилне уређаје (исте понуде на свим уређајима)

Посебни случајеви
Оно што је горе наведено покрива огромну већину старих верзија кампања. Међутим, постоје неки посебни случајеви са другачијим подразумеваним подешавањима надоградње, нпр. стара верзија кампање која приказује огласе на Google мрежи мултимедијалног оглашавања и користи циљање одређено уређајем. Детаље о овим посебним случајевима потражите у AdWords центру за помоћ.

Обавите надоградњу брзо и лако већ данас
Ако надограђујете једну кампању или више њих, препоручујемо да користите AdWords центар за надоградњу. Поступак је брз и води вас корак по корак кроз надоградњу. Сазнајте више или посетите центар за надоградњу одмах.

Ми смо ту да помогнемо
Наша жеља је да будете успешни са AdWords-ом и зато нас контактирајте ако вам је потребна помоћ са надоградњом на побољшане кампање. Детаљније информације, савете и ресурсе о постизању успеха са побољшаним кампањама потражите у чланцима нашег центра за помоћ и веб-сајту посвећеном побољшаним кампањама.