Ниво знања: почетни

Два најважнија циља AdWords-а су да огласи буду релевантнији и кориснији за кориснике, а да оглашавачима буду ефикаснији и једноставнији за управљање. Због тога сам са задовољством овог фебруара најавио побољшане кампање. Побољшане кампање вам омогућавају да лакше досегнете људе у битним тренуцима, огласима који су релевантнији у односу на намеру и контекст.

У протекла четири месеца смо много писали о побољшаним кампањама.  Поред наших чланака центра за помоћ и веб-сајта посвећеног побољшаним кампањама, велики број примера најуспешнијих примена у пракси, прича клијената, снимљених вебинара и информација о новим функцијама можете да видите на овом блогу, под ознаком „побољшане кампање“.  

Откако смо увели побољшане кампање, оглашавачи су надоградили више од 6 милиона застарелих кампања. Почев од данас, AdWords систем ће аутоматски започети надоградњу свих преосталих кампања и пребацити све кориснике на нову AdWords платформу.

Резултати са побољшаним кампањама
Многи оглашавачи који су обавили надоградњу и оптимизовали побољшане кампање већ су нас обавестили о позитивним резултатима и уштеди времена. Ево неколико скорашњих примера:

  • Компанија Pizza Hut известила је да је повраћај улагања у оглашавање на мобилним уређајима повећан за 20% од надоградње на побољшане кампање. Утврдили су и да је стопа учесталости кликова на мобилним уређајима повећана за више од 60%, док је цена по поруџбини на паметним телефонима смањена за 17%.
  • Autobytel, сајт за купце аутомобила, након обављања надоградње и оптимизације побољшаних кампања остварио је повећање броја конверзија од 10% уз исту цену по конверзији. Сада управљају са 30% мање кампања, што значи да њихов маркетиншки тим има више времена да се усредсреди на оптимизацију корисничког искуства. „Остварујемо одговарајуће конверзије по одговарајућој цени, док су маркетиншке активности усредсређене на корисничко искуство, а не на управљање налогом“, рекао је Били Фериоло, виши потпредседник, одељење за придобијање клијената и развој производа. (преузмите .pdf енг.)
  • Miller's Bakery, породично предузеће у Њу Џерзију које је у успону, генерисало је већи број поруџбина колача помоћу функција као што су прилагођавања понуде за локацију и мобилне уређаје, надограђени линкови до сајта и надограђени додаци за позив. Након надоградње, број посета у продавници које је ова пекара остварила повећан је за 10–20%, пословање током периода највећег саобраћаја је скоро удвостручено, док је број кликова на вебу остварених у оближњим градовима повећан за 20–35%. „Клијенти остварују интеракцију са нашим предузећем користећи велики број уређаја“, рекао је власник Двајт Милер. „Да се нисмо оглашавали и на стоним рачунарима и на мобилним уређајима, пропустили бисмо многе тачке контакта са клијентима.“ (преузмите .pdf енг.)

Савети за успех након надоградње
Све AdWords кампање се побољшавају добрим подешавањем и редовном оптимизацијом. Према томе, без обзира на то да ли сте сами надоградили кампање или сте сачекали аутоматску надоградњу, препоручујемо вам да прегледате и оптимизујете све недавно пренете побољшане кампање. Ево неколико савета (детаље потражите у овом чланку центра за помоћ):

  1. Прегледајте прилагођавања понуде за мобилне уређаје. За већину типова кампања, подразумевано прилагођавање понуде за аутоматску надоградњу засновано је на понудама сличних оглашавача. Посетите картицу „Подешавања“ кампање да бисте прилагођавања понуде оптимизовали тако да одговарају вашем предузећу.
  2. Идентификујте нежељене дупликате кључних речи у кампањама које се преклапају. Ако сте раније имали сличне застареле кампање за сваки тип уређаја, препоручујемо вам да идентификујете кампање које се подударају и уклоните нежељене дупликате кључних речи у побољшаним кампањама.
  3. Прегледајте кампање за Мрежу мултимедијалног оглашавања. Проверите да ли ваши мултимедијални огласи досежу кориснике на жељеним уређајима и да ли користите жељене стратегије лицитирања.
  4. Почните да користите предности моћних функција побољшаних кампања. Препоручујемо вам да испробате надограђене линкове до сајта и надограђене додатке за позив да бисте започели. Затим можете додатно да побољшате резултате тако што ћете направити огласе намењене за мобилне уређаје и подесити прилагођавања понуде за локацију и време.

Посетите наш веб-сајт посвећен побољшаним кампањама да бисте пронашли приче о успеху и примере најуспешније примене у пракси, укључујући и водич о томе како да лицитирате као професионалац са побољшаним кампањама. Такође, контактирајте нас ако имате питања или вам је потребна помоћ.

Кренимо заједно у будућност
Клијенти ће и даље имати приступ великом броју уређаја и моћи ће да прелазе са једног уређаја на други да би куповали, забављали се и комуницирали. Побољшане кампање су важан корак који ће оглашавачима помоћи да се једноставније и паметније повежу са клијентима у свету у којем се користе различити уређаји. Инспирација су нам били оглашавачи и партнери из целог света који већ користе ову нову могућност. Хвала вам што нам се придружили и кренули у будућност са нама.