Ниво знања: средњи

Као део нашег сталног настојања да побољшамо квалитет огласа, данас најављујемо ажурирање које ће променити начин на који се нумеричка оцена квалитета на скали од 1 до 10 сваке кључне речи приказује у извештајима у AdWords-у. Тачније, ово ажурирање извештавања ће боље повезати нумеричку оцену квалитета на скали од 1 до 10 са њена три кључна подфактора – очекиваном стопом учесталости кликова, релевантношћу огласа и доживљајем коришћења одредишне странице.

Ову промену уводимо како би оцена квалитета у извештајима тачније одражавала факторе који утичу на видљивост и очекивани учинак огласа. Надамо се да ће вам обезбеђивање транспарентнијег увида у оцену квалитета на скали од 1 до 10 помоћи да побољшате квалитет огласа.

Имајте у виду да мењамо само начин на који се оцена квалитета кључне речи на скали од 1 до 10 приказује у извештајима. Не мења се начин израчунавања оцене квалитета у реалном времену за сваку аукцију, па сходно томе ово неће директно утицати на учинак огласа. Због тога, осим уколико немате аутоматска правила директно повезана са оценом квалитета на скали од 1 до 10 која се приказује у извештајима, ваши огласи би требало и даље да се понашају као и раније.

Верујемо да ће вам ово побољшање олакшати предузимање одређене радње како бисте побољшали огласе и схватили када промене које сте унели функционишу. Циљ овог ажурирања је да вам пружимо боље разумевање оцене квалитета како бисмо вам помогли да покренете ефикаснију AdWords кампању.

Више о оцени квалитета
Основне информације о оцени квалитета можете да прегледате у чланку центра за помоћ о томе како да проверите и схватите оцену квалитета. Препоручујемо и да прегледате 10 ставки које би требало да знате о квалитету огласа где се налазе одговори на честа питања и најчешћа погрешна мишљења о оцени квалитета и другим спољним факторима који утичу на учинак огласа.