Ниво знања: почетни

Улажемо много времена и ресурса да бисмо се постарали да огласи корисницима пружају безбедно и позитивно искуство. Наше смернице за оглашавање играју велику улогу у овим напорима.

Упознавање са нашим смерницама за огласе вам може помоћи да избегнете њихово кршење. Када откријемо огласе или сајтове који крше наше смернице, блокирамо их. У случају поновљеног кршења, можемо трајно да суспендујемо починиоца и онемогућимо га да се оглашава преко нас. Зато препоручујемо оглашавачима да превентивно раде на решавању проблема и уче на својим грешкама.

Спречавање кршења
Ево неколико савета за то како да одржавате налог тако да на њему уопште не дође до кршења смерница, како би ваши огласи могли несметано да се приказују:

  1. Сазнајте на којим кључним принципима се заснивају наше смернице за огласе, као што је „Оглашавање не би требало да злоупотребљава поверење корисника или крши њихову приватност“. Придржавање само ових принципа може да вам помогне да избегнете кршења. Такође можете да се удубите у конкретне смернице на којима они почивају како бисте сазнали детаље (потпуна листа смерница). 
  2. Ако примите упозорење током прављења огласа, прегледајте релевантне смернице како бисте разумели да ли их се придржавате пре отпремања огласа. 
  3. Уверите се да су ваше контакт информације ажурне да бисте примали обавештења о смерницама и обавезно читајте све поруке е-поште које вам пошаљемо у вези са AdWords смерницама. Такође унапред постављамо сва ажурирања смерница онлајн.

Идентификовање и решавање кршења
Ако један од ваших огласа није одобрен, требало би да сазнате разлог за то како бисте га отклонили и спречили исто кршење у будућности. Овако можете да добијете детаље:
  1. Пријавите се на AdWords налог на адреси https://adwords.google.rs.
  2. Кликните на Кампање при врху налога.
  3. Кликните на картицу Огласи.
  4. Прегледајте колону Статус да бисте видели који огласи нису одобрени. Ако имате велики број огласа, можда би требало да користите филтер (сазнајте како).
  5. Ставите показивач изнад белог облачића поред „Неодобрено“.
  6. Кликните на разлог за неодобравање да бисте сазнали више.
Више информација о томе како да пронађете и исправите неодобрене огласе или да отклоните кршење на нивоу сајта можете пронаћи у AdWords центру за помоћ.

Ценимо вашу помоћ у настојањима да Google огласи корисницима пружају поуздано и позитивно искуство.