Ниво знања: почетни

Преко милијарду људи користи услуге Google мапа сваког месеца. Ови корисници у апликацији Google мапе често претражују локална предузећа – од ресторана, преко продаваца аутомобила, до стоматолога и још много тога. Недавно смо покренули нову верзију апликације Google мапе (енг) за Android, iPhone и iPad где смо увели неколико нових функција. Данас најављујемо ажурирани доживљај коришћења огласа. Сматрамо да је привлачнији за кориснике и ефикаснији за оглашаваче.

Релевантни огласи у апликацији Google мапе сада могу да се приказују на дну екрана након што корисник обави претрагу. Они садрже наслов, текст огласа и линк за преузимање упутстава. Корисници могу да додирну или листају нагоре како би видели више информација. То је нови тип клика познат и под називом „Преузимање детаља о локацији“ који се наплаћује по стандардној цени по клику.

Огласи на Мрежи за претрагу у апликацији Google мапе
Када корисници кликну на оглас како би преузели детаље о локацији, видеће додатне информације као што су адреса предузећа, број телефона, слике, рецензије и још много тога. Одавде могу да обављају бројне плаћене и бесплатне радње везане за кликове. Бесплатне радње обухватају чување информација о предузећу за каснију употребу, дељење предузећа са пријатељем или започињање навигације. Обједињено извештавање за ове бесплатне кликове је доступно у оквиру налога.

Огласи се проширују како би се приказали детаљи о локацији у апликацији Google мапе
Плаћени кликови обухватају преузимање детаља о локацији, преузимање упутстава, Кликни-и-позови и кликове на наслов огласа. AdWords наплаћује само до два плаћена клика по приказу огласа. Извештавање за ове плаћене кликове може да се пронађе сегментирањем извештаја на налогу према ставци „Тип клика“.

Почетни кораци са огласима у апликацији
Google мапе Да би приказивали огласе у апликацији Google мапе, оглашавачи треба да додају додатке за локацију у кампање на Мрежи за претрагу или да направе оглас помоћу AdWords Express-а. Ако кампања не приказује огласе на мобилним уређајима или на Google партнерским сајтовима за претрагу, потребно је и да промените ова подешавања.

Више информација о одређивању цена огласа, бесплатним кликовима и испуњавању услова за огласе потражите у AdWords центру за помоћ. Нова апликација Google мапе је доступна бесплатно на Google Play-у и у продавници апликација.