Ниво знања: средњи

Људи очекују да им информације које траже буду одмах на располагању, без обзира на то да ли траже најближу пицерију или купују авионску карту. А те информације претражују на малим екранима – понекад не већим од 10 центиметара. То значи да свако слово у огласима за мобилне уређаје мора да буде важно.

Данас најављујемо побољшање начина приказивања огласа на паметним телефонима како би потрошачима било лакше и брже да пронађу оно што траже док су у покрету. Почев од 8. октобра 2014. године, додаци за огласе ће се можда приказивати уместо друге линије текста огласа (ред за опис 2) у огласима на Мрежи за претрагу за мобилне уређаје. Ред за опис 2 ће се можда приказати, а можда и неће, што зависи од тога колико се добар учинак очекује од њега. Ова побољшања су осмишљена тако да приказују релевантније и корисније информације клијентима. Многи оглашавачи су већ оптимизовали текст огласа тако да буде ажуриран за дуже наслове како би остали у току са нашим најбољим праксама за огласе, тако да у већини случајева не треба да предузимате ништа.

Истакните информације које су најважније клијентима који користе мобилне уређаје

Приказивањем додатака за огласе на овом истакнутијем месту, потрошачима ће бити лакше да приступе информацијама о вашем предузећу, као што су локација и понуде производа. Као оглашавач, уочићете побољшан учинак огласа јер ћете моћи да:
  • Наглашеније истакнете посебне производе и услуге помоћу додатних описа
  • Обезбедите корисне и правовремене информације помоћу додатака за локацију
  • Усмерите клијенте на релевантне странице на сајту, као што су страница продаје или промоције, помоћу линкова до сајта
Како то изгледа

Погледајмо један пример предузећа, Flowers Forever, да бисмо видели како функционише ово ажурирање. Пре ажурирања, људи који су претраживали „flowers“ на сајту Google.com видели су оглас са леве стране који приказује URL веб-сајта, две линије општих информација и линк за поручивање.


Након ажурирања, потенцијални клијенти ће можда видети ознаку за Google мапе која показује локацију цвећаре, поред URL-а веб-сајта, огласа и обрасца за онлајн наручивање – све из једног огласа.

Уклањајући други ред текста огласа, дајемо предузећима још једно место за интеракцију са клијентима у огласима – у овом случају, то је још један додатак за локацију. Само једном кликом на својим паметним телефонима, потрошачи сада могу да ступе у директну интеракцију са цвећаром „Flowers Forever“ на три начина: могу да посете веб-сајт за мобилне уређаје, да наруче цвеће или да добију упутства о доласку у цвећару.

Искористите огласе за мобилне уређаје на најбољи начин

Иако за ова побољшања нису потребне никакве посебне радње, увек је добро имати на уму најуспешније примене у пракси за огласе на мобилним уређајима:
  • Побрините се да најважније информације буду у првом реду текста огласа (ред за опис 1) како бисте одмах задовољили потребе клијената. Не заборавите да одржите дужину текста у оквиру ограничења од 35 знакова.
  • Омогућите све релевантне додатке како бисте помогли потрошачима да информације пронађу брже и повећали стопу учесталости кликова.
  • Користите огласе намењене за мобилне уређаје како бисте помогли потрошачима да лако реагују док су у покрету. Постићи ћете и боље резултате када ваши огласи буду релевантнији за кориснике претраге на мобилним уређајима. Сазнајте више (енглески)
Непрекидно прилагођавамо своје производе тако да боље задовољимо потребе потрошача и помогнемо предузећима да се повежу са клијентима. Иако сматрамо да ће ова нова ажурирања обезбедити побољшан учинак мобилних огласа, можете да онемогућите ову понуду помоћу обрасца на овој страници центра за помоћ.