Ниво знања: сви
Током следећих неколико седмица увешћемо три нове функције како бисмо оглашавачима који користе више канала олакшали управљање извештавањем и проналажење најважнијих информација.

Извештавање може да буде напорно и да одузима много времена оглашавачима који користе више типова кампања и циљева оглашавања. На пример, да бисте добили извештај о одређеним циљевима у вези са кампањама на Мрежи за претрагу, Мрежи мултимедијалног оглашавања или на Куповини, можда ћете морати да филтрирате тип кампање и да подешавате колоне неколико пута да бисте видели информације које вам требају. 

Уз помоћ ове три нове функције извештавања сада ћете лако моћи да

●       Филтрирате налог према типу кампање

●       Брже видите релевантније колоне

●       Примењујете скупове колона на основу циљева оглашавања

Лако филтрирајте податке на налогу према типу кампања

Нови мени за избор типа кампање омогућава вам да брзо филтрирате податке на налогу према типу кампање како бисте могли да видите резултате само за кампање на Мрежи за претрагу, Мрежи мултимедијалног оглашавања или на Куповини. На пример, ако правите извештај о учинку на Мрежи мултимедијалног оглашавања, можете брзо да видите све огласне групе у кампањама за Мрежу мултимедијалног оглашавања једним једноставним кораком. 

Лако филтрирајте према типовима кампања које желите да видите

Прикажите релевантније колоне на основу типа кампање 

Да ли вам је досадило стално мењање колона када са извештаја о кампањама на Мрежи за претрагу прелазите на извештаје о кампањама за Мрежу мултимедијалног оглашавања? Колоне које сте последње прегледали, а које су раније биле сачуване само према картици, нпр. кампања, огласна група или кључне речи, сада ће бити сачуване и према картици и према типу кампање. 

Рецимо да се налазите на картици „Огласне групе“ и да прегледате колоне „Кликови“ и „Прос. цена по клику“ за кампању на Мрежи за претрагу. Затим погледате огласне групе у кампањи за Мрежу мултимедијалног оглашавања и подесите колоне да бисте видели приказе и прос. цену за хиљаду приказа. Сада када погледате картицу „Огласне групе“ за кампање на Мрежи за претрагу, видећете колоне за кликове и прос. цену по клику. Међутим, када пређете на кампање за Мрежу мултимедијалног оглашавања, видећете приказе и прос. цену за хиљаду приказа. На овај начин можете брзо да видите релевантније колоне на основу типа кампање. 

Брзо примењујте скупове колона на основу циљева оглашавања 

Како бисмо убрзали и олакшали преглед података за одређене циљеве оглашавања, уводимо унапред дефинисане скупове колона. Ови скупови колона вам омогућавају да брзо учитавате колоне извештаја прилагођене различитим циљевима оглашавања. На пример, можда имате више кампања за Мрежу мултимедијалног оглашавања, неке фокусиране на циљеве у вези са брендом и неке фокусиране на циљеве у вези са учинком. Помоћу унапред дефинисаних скупова колона лако можете да мењате приказ за извештавање како бисте видели колоне специфичне за сваки од ових циљева оглашавања. Можете и увек да се вратите на последње изабране колоне ако одаберете „Прилагођено“ у падајућем менију „Колоне“.
Уз помоћ унапред дефинисаних скупова колона можете да пронађете увид за циљеве брендирања или конверзије

Следећи кораци

Ова побољшања у извештавању ћемо увести у наредних неколико седмица оглашавачима који имају више од једног типа кампања на налогу. Сазнајте како да почнете да их користите у дневном извештавању у центру за помоћ. 

Поставио Палави Нареш, менаџер производа, AdWords