Било да су у питању „оближњи хотели“ или „хотели у околини“, људи често претражују исте ствари на различите начине. Зато је понекад јако тешко да досегнете клијенте у битним тренуцима (енглески). 

Заправо, од неколико милијарди претрага које се на Google-у обаве сваког дана 15% никад раније нису остварене.Када томе додате промену инвентара производа и садржај који вам је сакривен негде на веб-сајту, људи не проналазе увек оно што траже. Зато смо пре три године увели (енглески) динамичке огласе на Мрежи за претрагу.

Данас са узбуђењем најављујемо да су динамички огласи на Мрежи за претрагу унапређени из основа новим алаткама и да су сада доступни свим оглашавачима широм света.

Шта су динамички огласи на Мрежи за претрагу?

Уз помоћ динамичких огласа на Мрежи за претрагу можете да досегнете клијенте правим информацијама у тренуцима када претражују, без потребе за управљањем кључним речима. Помоћу Google-ове интегралне технологије за пописивање веба (енглески) динамички огласи на Мрежи за претрагу индексирају ваш веб-сајт како би се одредило за које претраге ће се огласи приказивати. Ако је претрага релевантна за садржај на веб-сајту, Google ће аутоматски направити оглас који ће учествовати на аукцији. Наслови и одредишне странице огласа се генеришу на основу производа и услуга које нудите и на основу оног што људи траже. Осим тога, ови високо циљани огласи допуњују друге AdWords кампање остваривањем вредности за релевантне претраге које нису обухваћене постојећим кључним речима.

Приказујте огласе на основу веб-сајта

Сада постоји још моћнији начин да досегнете клијенте. Поред пописивања и индексирања веб-сајта, динамички огласи на Мрежи за претрагу сада организују садржај веб-сајта у препоручене категорије за циљање огласа. Препоручене категорије су прилагођене вашим производима и услугама, нпр. „намештај“, и покрећу огласе само за оне упите за претрагу за које имате релевантну одредишну страницу. Сваку категорију можете и да прецизирате тако да приказује додатне, конкретније категорије.
Препоручене категорије за динамичке огласе на Мрежи за претрагу

На пример, препоручену категорију „намештај“ можете да додатно прецизирате како бисте оглашавали само „намештај за трпезарију“ или „намештај за дневну собу“. Изаберите онолико категорија колико желите или изаберите опцију за приказивање огласа на основу целог веб-сајта.

Прегледи огласа и паметне препоруке

Када изаберете категорије, уз помоћ нових алатки које смо додали имаћете већу транспарентност начина приказивања огласа. За сваку препоручену категорију сада ћете видети узорке упита за претрагу које ћете циљати, текстуалних огласа који ће се приказивати и страница на којима ће се клијенти наћи. Да бисмо вам помогли да започнете кампању, израчунавамо и предложену цену по клику за сваку препоручену категорију. Ови предлози су засновани на учинку постојећих кључних речи које циљају сличне упите за претрагу.

Многи клијенти су већ остварили успех помоћу ових побољшања динамичких огласа на Мрежи за претрагу.

Hayneedle.com је једна од највећих онлајн продавница у САД која је учествовала у бета тестирању динамичких огласа на Мрежи за претрагу. Уз помоћ нових препоручених категорија остварили су повећање од 5% у квалификованом саобраћају претраге ка веб-сајту.

Предузеће Vueling Airlines је остварило смањење цене по конверзији за 20% и повећање броја конверзија на основу клика за 10% уз помоћ нових препоручених категорија. Те категорије су им омогућиле да ефикасније подешавају понуде, што је довело до бољег учинка кампања.

Огроман досег са невероватном лакоћом

Динамички огласи на Мрежи за претрагу су моћнији него икад до сад, а подешавање прве кампање траје мање од 10 минута. Побољшани ток рада вас води кроз прављење кампање и обухвата нови интуитивнији начин да шаблони огласа и даље буду релевантни за циљеве динамичког огласа.

Више о динамичким огласима на Мрежи за претрагу можете да сазнате у центру за помоћ.

Поставио Јен Хуанг, виши менаџер производа, AdWords

1 Интерни Google подаци