Сваког дана потрошачи се на милијарде пута окрећу телефонима у тренуцима* када желе да нешто сазнају, негде иду, нешто раде и купе. У тим тренуцима у којима преовладава намера, они се често окрећу апликацијама како би нашли оно што им је потребно.Тркачи могу да траже апликацију за праћење километраже јер почињу да се припремају за маратон, гурмани могу да траже апликације о ресторанима како би видели која су најпопуларнија нова места у граду, а људи који често лете могу да траже најбоље игре које могу да играју пре дугачког лета.У ствари, претрага је један од највећих покретача инсталација апликација у Play продавници.

Зато улажемо у нове начине који ће људима помоћи да откривају апликације помоћу огласа на Мрежи за претрагу на Google Play-у и унапређујемо нове технологије како бисмо поједноставили управљање кампањом и побољшали мерење за програмере.

Стигли су: огласи на Мрежи за претрагу на Google Play-у

Данас ћемо почети да уводимо огласе на Мрежи за претрагу на Google Play-у* за оглашаваче и програмере који користе кампање за инсталирање апликације на Мрежи за претрагу у AdWords-у.
Google Play досеже више од милијарду људи на Android уређајима у више од 190 земаља. Са тако опсежним досегом, огласи на Мрежи за претрагу на Google Play-у могу да пруже потрошачима нове начине да открију апликације које би иначе можда пропустили и да помогну програмерима да повећају обавештеност о апликацијама.

Компаније попут Booking.com и Nordeus управо проширују своје стратегије за промоцију апликација, укључујући огласе који се приказују у Play продавници.
 
Tomislav Mihajlović, директор маркетинга у компанији Nordeus изјавио је: "Мрежа за претрагу је већ била кључна компонента наше стратегије за промоцију апликација која нам помаже да достигнемо високо квалитетне кориснике. Захваљујући новим огласима на Мрежи за претрагу на Google Play-у имамо још већу прилику да се повежемо са корисницима у тренутку, када траже нове апликације које могу да преузму. Управо видимо значајан пораст броја инсталација апликација преко огласа на Мрежи за претрагу са додатком Google Play инвентара за нашу игру Top Eleven." 

Побољшано праћење конверзија за Android

Уз давање више могућности програмерима да промовишу апликације, посвећени смо и пружању алатки за праћење конверзија које савршено функционишу на више канала и прилагођавају се решењу за мерење које програмер изабере. Зато уводимо прво отварање Android апликације, ново решење за праћење конверзија које мери када корисник по први пут отвори апликацију након што кликне на оглас и инсталира Android апликацију. Поред тога што пружа праћење конверзија за апликацију на Мрежи за претрагу, Мрежи мултимедијалног оглашавања и YouTube-у, ово ново решење такође омогућава програмерима да боље поравнају обим конверзија који виде у AdWords-у са подацима које виде у независним решењима за мерење. Прво отварање апликације је стандардни тип конверзије за независна решења и зато сарађујемо са кључним партнерима као што су Tune, AppsFlyer, Kochava, Adjust и Apsalar како бисмо обезбедили доследност података и дали програмерима слободу да користе функције за извештавање и оптимизацију у AdWords-у и независним решењима по избору.

Још лакши начин да проширите огласе за инсталирање апликације широм Google мрежа

За неколико седмица, универзалне кампање за апликације ће још више олакшати промовисање апликација на Google Play-у и широм свих Google производа, укључујући претрагу, YouTube, AdMob мрежу за огласе у апликацији и више од 2 милиона сајтова на Google мрежи мултимедијалног оглашавања. Једноставно нам реците шта ће писати у огласу, кога желите да досегнете, који вам је буџет и колика је циљна цена по инсталирању, а ми ћемо урадити све остало.

Како екосистем апликација наставља да расте, посвећени смо стварању производа који помажу програмерима да апликације приближе корисницима који ће их ценити. Од додавања огласа на Мрежи за претрагу у Google Play до побољшавања праћења конверзија за Android и поједностављивања управљања кампањама помоћу универзалних кампања за апликације, надамо се да ће ове нове алатке, донети још више успеха нашој заједници програмера апликација.

Поставио Суроџит Чатерџи, директор управљања производима, огласи на Мрежи за претрагу за мобилне уређаје

чланак на енглеском језику