Имејл је велики део наше свакодневне рутине као главно место за одржавање контакта са породицом, пријатељима и колегама. Такође представља сјајан начин за добијање најновијих вести од омиљених брендова, било да се ради о великој распродаји за викенд, понудама за пакет-аранжмане или информисању о новом најмодернијем производу. Неколико година сарађујемо са оглашавачима на проширивању њихових стратегија за оглашавање имејлом и тестирамо начине за пружање релевантнијих понуда корисницима помоћу уклопљених Gmail огласа1Почев од данас, ови уклопљени Gmail огласи су сада доступни директно у AdWords-у за све оглашаваче.

Богати и интерактивни формати огласа

Током развијања Gmail огласа тестирали смо разне формате да бисмо видели шта корисници сматрају најзанимљивијим. Једно побољшање које смо направили јесте то што смо уклонили стандардне текстуалне огласе из Gmail-а и што приказујемо мање уклопљених огласа бољег квалитета, који се савршеније интегришу са доживљајем пријемног сандучета. 

Након данашње најаве, оглашавачи могу да управљају уклопљеним Gmail огласима директно у AdWords-у подешавањем кампање за Мрежу мултимедијалног оглашавања и прављењем формата Gmail огласа у галерији огласа. Оглас има два главна дела:

Склопљени оглас који корисници прво виде који се уклапа у изглед Gmail пријемног сандучета. Корисници могу да кликну на њега да би га проширили и добили још детаља.

Проширена огласна јединица коју покреће клик на скупљени оглас. То је уклопљени оглас преко целе странице који репродукује информационо и визуелно богатство одредишне странице. Када корисници кликну да прошире, сви наредни кликови на ваш садржај су бесплатни, укључујући кликове за чување огласа у пријемно сандуче или прослеђивање другима.
Оглашавачи могу да бирају проширену огласну јединицу међу неколико прилагодљивих шаблона за Gmail огласе. Могу да имају једну истакнуту слику, истакну промоцију која комбинује слику са описом и дугме са позивом на акцију или представе више производа одједном. Прилагођени HTML формат нуди највећу флексибилност у начину конфигурисања материјала и омогућава вам да направите још богатији доживљај огласа укључивањем видео снимака, образаца, бројева телефона, више линкова и позива на акцију.
Примери проширене огласне јединице

Досегните публику напредним циљањем на Мрежи мултимедијалног оглашавања

Можете да користите већину опција за циљање на Мрежи мултимедијалног оглашавања са којима сте већ упознати, као што су кључне речи, публика са афинитетима, демографске категорије и теме. На пример, оглашавач спортске одеће може да изабере релевантне теме као што су „Фитнес“, „Спортска опрема“ или може да досегне људе у публици са афинитетом „Љубитељи здравља и фитнеса“ или „Љубитељи трчања“.

Брендови као што је Marriott International већ користе Gmail огласе за повезивање са корисницима који траже привлачне понуде: 

„Имали смо пуно успеха у сарадњи са нашом медијском агенцијом, Beeby Clark+Meyler, на приказивању Gmail огласа и повећању обавештености за Renaissance хотеле. Већа огласна јединица омогућава нам да представимо видео снимке и слике који истичу доживљај у Renaissance хотелима и нашу посвећеност помагању гостима да открију нешто ново на свом одредишту. Ступили смо у партнерство са нашом креативном агенцијом, Anomaly, да бисмо уградили богати визуелни садржај у наше огласе и били смо у стању да побољшамо ангажованост корисника са 25% више времена проведеног на сајту и 18% повећања у приказу страница по посети на RenHotels.com. Ова јединица је такође пружила стални велики досег за бренд Renaissance Hotels. Од тада, покренули смо Gmail огласе за додатне хотеле бренда Marriott International на глобалном нивоу и са узбуђењем очекујемо ново представљање и за Autograph Collection Hotels.“

– Ејми Шерман, виши директор дигиталног маркетинга

Пружање контроле корисницима у погледу огласа које виде

Са развојем Gmail огласа наставили смо да пружамо корисницима могућност да активно контролишу типове огласа које виде. Као и код других Google огласа, корисници могу да управљају подешавањима огласа да би уклонили нежељене огласе од одређених оглашавача. Могу и да у потпуности онемогуће огласе засноване на интересовањима.

Да бисте сазнали како да подесите први Gmail оглас, потражите више информација у нашем центру за помоћ.

Омри Прузан, виши менаџер производа, Gmail огласи

1Gmail огласи се не приказују за Gmail for Work нити Google Apps for Work.