Мобилни уређаји су променили ситуацију како за потрошаче тако и за брендове. Очекивања потрошача кад се ради о брзини и релевантности су већа него икада, а успешни брендови су они који се повежу са људима у тренуцима који су им најбитнији – када желе нешто да сазнају, да негде иду, да нешто обаве и купе. Google је компанија заснована на испуњавању потреба људи у том тренутку. Помоћу иновација на пољу огласа пружили смо ту могућност предузећима свих величина.

Ове недеље, на Недељи оглашавања обележеној у конференцијском центру Times Center Stage (енглески), најавио сам два нова производа, Customer Match (Подударање клијената) и Universal App Campaigns (Универзалне кампање за апликације), који могу да вам помогну да будете присутни и релевантни у тим тренуцима који су препуни намера.

Досегните највредније клијенте помоћу Подударања клијената

70% онлајн потрошача се слаже да квалитет, време и релевантност поруке бренда утиче на њихову перцепцију бренда.* Google је у јединственом положају да повеже потрошаче са вашим предузећем на најрелевантније начине. Било да они претражују на Google-у, проверавају промоције на Gmail-у или гледају видео снимке на YouTube-у, можемо да пружимо најрелевантније информације на основу онога што раде, где год да се налазе, кад гледају и на било ком уређају који користе. Данас, надограђујемо ове могућности новим иновацијама на пољу огласа како би релевантност била још већа.Ваши највреднији клијенти очекују још више од вас. Сада вам Google може помоћи да допрете до клијената са којима сте већ остварили неки однос -- рецимо са онима који су већ означени као лојални клијенти или који су и раније куповали -- на начине који су најрелевантнији за њихове намере и контекст.

Подударање клијената је нови производ осмишљен тако да вам помогне да досегнете највредније клијенте на Google претрази, YouTube-у и Gmail-у -- када је то најбитније. Подударање клијената вам омогућава да отпремите листу имејл адреса које могу да се подударе са пријављеним корисницима на Google-у на начин који је безбедан и штити приватност. Одатле можете да правите кампање и огласе који су посебно осмишљени како би досегнули вашу публику.

Рецимо да сте бренд који се бави путовањима. Сада можете да досегнете људе који се прикључују вашем наградном програму док планирају следеће путовање. На пример, кад чланови наградног програма траже „летове за Њујорк без преседања“ на Google.com, можете да приказујете релевантне огласе на врху резултата претраге на било ком уређају баш када траже летове за Њујорк. А када ти чланови гледају омиљене видео снимке на YouTube-у или поруке на Gmail-у, можете да приказујете огласе који ће их надахнути да планирају следеће путовање.

Помоћу Подударања клијената можете и да генеришете сличне публике како бисте досегнули нове клијенте на YouTube-у и Gmail-у који ће вероватно бити заинтересовани за ваше производе и услуге. На пример, можете на YouTube-у да подстичете обавештеност о новим летовима без преседања тако што ћете приказивати TrueView огласе потенцијалним клијентима који имају слична интересовања и карактеристике као и ваши чланови наградног програма.

Уз Подударање клијената ваш бренд је на правом месту, са правом поруком, у тренутку када је клијент најпријемчивији. Само Google вам може помоћи да то учините како бисте одушевили најлојалније клијенте у битним тренуцима.

Сви оглашавачи ће моћи да почну са коришћењем Подударања клијената и Сличне публике у наредних неколико недеља. Сазнајте више.

Промовишите апликације уз непревазиђен досег

Људи на много начина откривају нове апликације: помоћу онлајн претраге, препорука док гледају омиљене видео снимке и предлога у апликацији. Ако ваше предузеће има апликацију, потребан вам је скалабилан начин да бисте досегли клијенте за које је највероватније да ће инсталирати вашу апликацију на различитим каналима.

Од данас, Универзалне кампање за апликације ће бити доступне свим програмерима и оглашавачима као нови тип AdWords кампање који вам помаже да се повежете са корисницима апликација широм Google претраге, Google Play-а, YouTube-а и Google мреже мултимедијалног оглашавања.У само неколико једноставних корака, можете промовисати своју апликацију са ненадмашним дометом преко највеће мреже и платформе на свету.

Рецимо да сте направили авантуристичку игру. Универзалне кампање за апликације вам пружају непревазиђен досег: можете да повећате број инсталирања преко YouTube-а, платформе са више од милијарду корисника који свакодневно гледају стотине милиона сати садржаја. Ваши огласи могу такође да досегну специфичну публику посредством 650.000 апликација и више од 2 милиона веб-сајтова на Google мрежи мултимедијалног оглашавања. А што је још важније, Универзалне кампање за апликације циљају претраге препуне намера, као што су „авантуристичке игре“ и „слагалице“, којих на Google претрази и Google Play-у има током целог дана, тако да вашу апликацију људи могу да виде кад траже да преузму нешто ново.

Све што треба да урадите је да нам доставите жељену цену по инсталирању, а ми ћемо одрадити остало. Универзалне кампање за апликације су кампање које вам нуде све на једном месту, које регулишу досег и максимално повећавају број инсталација Android апликације широм читаве Google-ове групе огласних платформи. Аутоматизовали смо подешавање кампање тако што уносимо слике апликације, видео снимке и описе апликације директно из уноса Google Play продавнице како бисмо генерисали формате огласа који сјајно изгледају, без обзира на то где су постављени.

Наши системи ће на основу тога оптимизовати кампање помоћу динамичког учења како би максимално повећали број инсталирања апликације на основу циљне цене по инсталирању. Тестирањем различитих верзија текста огласа и слика апликације на свакој од Google мрежа које испуњавају услове, одређујемо варијанте са најбољим учинком како би се приказивали само ваши најбољи огласи. Сазнајте више.

Енергија и усхићење у Недељи оглашавања 2015. потврђују колико је сада узбудљиво бити маркетиншки стручњак. Поносан сам што могу да правим производе који помажу брендовима да испричају своје приче и повежу се са потрошачима у тренуцима који су им заиста битни.

Поставио Сридар Рамасвами, виши потпредседник, одељење за огласе и трговину

* Google/Ipsos, „Потрошачи у микромоменту“, март 2015.