Потрошачи имају већа очекивања него икад раније јер имају уређај у близини помоћу ког могу одмах да испуне своје потребе. Желе све како треба и желе то одмах. Да би се повезали са потрошачима у тренуцима када имају јасне намере и када желе нешто да купе, пронађу или ураде, маркетиншки стручњаци све више користе програмско оглашавање којим помоћу података и технологије досежу праву особу у право време. Google мрежа мултимедијалног оглашавања пружа ову софистицирану технологију свим оглашавачима, па можете да будете присутни у тренуцима који су најважнији за ваш бренд.

Данас уводимо неколико алатки које додатно побољшавају оно што нудимо оглашавачима на Google мрежи мултимедијалног оглашавања.

Већа транспарентност: реагујте помоћу AdWords увида у публику

Када добро разумете клијенте, на пример њихов узраст, локацију и интересовања, можете да доносите утемељеније одлуке о маркетиншким програмима. AdWords увиди у публику дају оглашавачима збирне податке о људима на листама за поновно оглашавање, укључујући демографске категорије, интересовања, локације и коришћење уређаја.* Пошто су ови извештаји доступни директно у AdWords-у, можете брзо и лако да реагујете на увиде. На пример, ако већина људи који су остварили конверзије на сајту спада у љубитеље џеза, могли бисте да додате ову публику са афинитетима у кампању. Или, ако су многи ваши клијенти жене које имају од 25 до 34 године, могли бисте да прилагодите оглас тако да привлачи ову демографску категорију. Сазнајте више
Пример: AdWords увиди у публику приказују да је 30% клијената на овој листи за поновно оглашавање  узраста 25–34 године, што је више у односу на просек од 19,9% у САД.

BASE, белгијска компанија за телекомуникације, помоћу AdWords увида у публику је открила да је код љубитеља бициклизма вероватноћа да купе претплату за мобилни телефон била дупло већа него код просечног клијента. На основу ових увида, компанија BASE је остварила интеракцију са љубитељима бициклизма на Google мрежи мултимедијалног оглашавања и удвостручила број конверзија. BASE сада помоћу AdWords увида у публику преузима податке за онлајн и офлајн кампање.

Компанија Sony PlayStation је помоћу AdWords увида у публику открила да је за љубитеље класичне музике већа вероватноћа да ће остварити интеракцију са овим брендом. Sony се затим повезао са овом публиком на Google мрежи мултимедијалног оглашавања и остварио стопу учесталости приказа која је за 31% већа него за просечну публику са афинитетима. То је компанији Sony омогућило да оствари више приказа у оквиру буџета. Sony сада користи AdWords увиде у публику да би открио најбољу публику за нове кампање.

Додатне погодности за оглашаваче: видљивост на Google мрежи мултимедијалног оглашавања се повећава на 100%

Већина мултимедијалних огласа (заправо 56%**) никада није имала прилику за приказ јер су били испод прелома, померени ван приказа или на позадинској картици. Ускоро ће Google мрежа мултимедијалног оглашавања постати једина платформа за медије на којој оглашавачи не плаћају приказ огласа ако није био видљив (енглески). То значи да ћете новац за медије трошити само тамо где може да има утицај. У наредних неколико месеци ће све кампање које користе цену за хиљаду приказа бити надограђене тако да користе цену за хиљаду видљивих приказа.

Више утицаја: нови приступ огласима за динамичко поновно оглашавање 

Људи користе уређаје различитих облика и величина док остварују интеракцију са садржајем који може да буде хоризонталан или вертикалан, који може да се додирне, листа или уштине и зумира. То значи да огласи морају да буду флексибилни како би могли да се приказују на различитим одредиштима за пласман. Данас смо увели побољшања у динамичко поновно оглашавање како би огласи могли аутоматски да мењају облик и величину и уклапају се у све типове уређаја. Огласи су и додатно дотерани да би изгледали сјајно на било ком сајту или апликацији за мобилне уређаје или рачунаре. На пример, ако у логотипу преовлађују плава и жута боја, AdWords може да обоји оквир и позадину огласа тим бојама. Пробаћемо чак и различите комбинације боја и користићемо оне које имају најбољи учинак. Као и увек, ви имате контролу над уносом промена у овај избор по сопственом стилу и жељи.

За испуњавање очекивања потрошача потребна је технологија која може да одговори на њихове потребе у моменту настанка, где год да се налазе и који год уређај или екран да користе. Програмско оглашавање обезбеђује присуство бренда у тим важним тренуцима доношења одлука и обликовања жеља. Надамо се да Google мрежа мултимедијалног оглашавања пружа ову технологију на нивоу предузећа свим оглашавачима како бисте били присутни у тренуцима који су најважнији за ваш бренд.

Објавио Бред Бендер, потпредседник одељења за управљање производима, Google мрежа мултимедијалног оглашавања

*Сви увиди су засновани на анонимним збирним подацима
**Google студија, 2014