Програмери стално траже нове начине да привуку кориснике за апликације. Међутим, пошто пажња људи на мобилним уређајима постаје краћа и усмеренија на намеру, проналажење ангажованих корисника апликације је константан проблем и пре и после инсталирања. Заправо, открили смо да се једна од четири инсталиране апликације уопште не користи. Усредсредили смо се на то да програмерима нудимо алатке за оглашавање које ангажују кориснике и приказују највеће предности апликације. Недавно смо редизајнирали један од формата огласа у апликацији на основу жеље да пружамо лепе доживљаје у огласима за апликације. Зато данас уводимо два нова мултимедијална формата огласа који обузимају пажњу у растући скуп решења за огласе за инсталирање апликације.

Играјте игру у оквиру огласа помоћу огласа за испробавање

Огласи за испробавање су формат апликације који омогућава кориснику да игра игру до 60 секунди стримовањем садржаја из апликације пре преузимања. Демонстрација која обузима пажњу повећава вероватноћу да апликацију инсталира неко ко воли да игра игру. Корисници доживе осећај игре пре него што покрену поступак преузимања, а програмер апликације привлачи боље квалификоване кориснике који су одабрали игру на основу искустава у апликацији.

Огласи за испробавање пружају:

●        Дивне огласе који потпуно обузимају пажњу и који су дизајнирани за игре
●        Могућност играчима да испробају пре преузимања
●        Релевантније кликове на оглас, преузимања апликација и унапред квалификоване кориснике апликација

Оглас за испробавање Cookie Jam-а

Будите врло креативни уз помоћ прилагођених огласа за мобилне уређаје

Покрећемо и бета верзију интерактивних транзитивних огласа, HTML5 огласа који нуде кориснички доживљај потпуно прилагођен апликацији сваког оглашавача. Они оглашавачима пружају креативну слободу да користе HTML5 уместо стандардних шаблона и да преузимају податке динамички. Потенцијал за разноликост је код овог формата висок и није ограничен само на апликације за видео игре. Интерактивни транзитивни огласи нуде заиста прилагођен доживљај који може да садржи представљање вредности апликације и функција које желите да истакнете, што је све представљено у вашој личној стратегији брендирања. То је нарочито корисно оглашавачима који желе веће ангажовање корисника у програмима за инсталацију.

Интерактивни транзитивни огласи пружају:

●        Лепо и флексибилно платно како би оглашавач постао заиста креативан
●        Јединствене могућности испробавања и оптимизације
●        Могућност представљања кориснику дела доживљаја у апликацији пре преузимања
●        Јединствене могућности за јачање бренда

Маркетиншки стручњаци већ користе предности ових привлачних огласа за подстицање инсталирања апликације. Zalora представља галерију производа коју корисници могу да листају у интерактивном транзитивном огласу, како би изабрали ексклузивне промотивне понуде. 


Zalora представља галерију производа коју корисници могу да 
листају у интерактивном транзитивном огласу


Степен прилагођавања сами бирате по жељи. Можете да само прилагодите стандардни шаблон или направите потпуно прилагођени оглас. Маркетиншки стручњаци могу и да помоћу садржаја апликације уживо праве привлачне формате огласа у реалном времену. Уз бољу контролу над изгледом и интеракцијом можете да спроводите А/Б тестирање огласа и да испробавате различите позиве на акцију како бисте повећали број конверзија. Уместо да корисницима говорите о апликацији, можете да им понудите доживљај јединствен за апликацију који их инспирише и наводи да пожеле да проведу време у апликацији.

Помоћу интерактивних транзитивних огласа оглашавачи представљају најновије понуде производа преко галерија, истичу елементе личног брендирања и јасније демонстрирају вредност апликације пре инсталирања.

Zalora представља галерију производа коју корисници могу да 
листају 

Разумемо да доживљаји на мобилним уређајима морају да буду направљени за мобилне уређаје и оглас није изузетак у томе. Стално истражујемо нове и боље начине за прављење интерактивних формата за мали екран.

Огласи за испробавање и интерактивни транзитивни огласи су тренутно у бета фази и доступни су ограниченој групи оглашавача. Обратите се менаџеру налога ако сте заинтересовани да се придружите бета програмима.

Поставили Сиси Сијао, директорка производа, Мрежа мултимедијалног оглашавања и Паша Нахас, менаџер производа, Мрежа мултимедијалног оглашавања