Стекните детаљнији увид у учинак аутоматског лицитирања

Лако ћете сазнати какав је учинак аутоматских стратегија лицитирања ако знате где то да потражите. Сада су доступне три нове функције за извештавање које омогућавају транспарентније лицитирање и уштеду времена потребног за решавање проблема који можда утичу на учинак.

Сазнајте више о напредним процесима у вези са лицитирањем

Иако аутоматско лицитирање штеди пуно времена оглашавачима док групно оптимизују понуде за сваку аукцију, ипак је важно да надгледате стратегије лицитирања и да знате када треба да управљате њима. Нове напомене за статус побољшавају статусе стратегија лицитирања додатним увидом и помажу вам да одлучите да ли да реагујете и како.

На пример, ако је статус стратегије још увек „Прилагођавање“ јер сте је недавно направили или јој променили састав кампања, приказиваћемо „процењено преостало време за прилагођавање“. Ова напомена показује да калибрација алгоритама за лицитирање још увек траје и приказује колико још треба да чекате пре уноса других промена или процене основног учинка.


С друге стране, ако је статус стратегије лицитирања „Ограниченa (ограничења понуда)“ због ограничења минималне или максималне понуде, можемо да вам прикажемо који проценат приказа или потрошње је ограничен како бисте боље разумели размере утицаја на учинак.


Лакше пронађите измене статуса или циљања које воде до промена учинка

Извештавање о статусу током времена мапира статусе стратегија лицитирања уз доњи део графикона учинка. Тако се објашњава шта може да утиче на учинак стратегија лицитирања за одабрани период. На пример, ако приметите повећање потрошње у време када је статус стратегије лицитирања био „Ограничено (нема довољно података)“, то може да буде сигнал да сте повећали буџете кампања како бисте остваривали већи број конверзија и дали алгоритмима више података за обраду како би боље оптимизовали понуде.

Извештавање о циљању током времена мапира раније циљеве преко података о учинку ради бољег приказа контекста. На пример, линија за тренд која показује смањење броја конверзија би на први поглед могла да буде знак за узбуну. Међутим, ако видите да сте у то време такође смањили циљну цену по конверзији, то би објаснило пад учинка.

Обе ове опције извештавања су сада доступне у дељеној библиотеци када кликнете на стратегију лицитирања.Надамо се да ће ово побољшано извештавање о аутоматском лицитирању отклонити нагађање приликом процене учинка. Више о аутоматском лицитирању у AdWords-у сазнајте у центру за помоћ и у најбољим праксама код лицитирања.