Аутоматско лицитирање у AdWords-у је алатка од непроцењиве важности која помаже маркетиншким стручњацима да уштеде време и побољшају учинак. Захваљујући моћи Google-овог машинског учења, алатка оптимизује велики број понуда за сваку аукцију и узима у обзир широк спектар сигнала како би помогла да се понуде прилагоде јединственом контексту корисника. У 2015. години смо најавили низ нових функција извештавања у дељеној библиотеци како бисмо пружили већу транспарентност учинка аутоматског лицитирања. Сада стављамо увиде у лицитирање у први план и на централно место на коме проводите највише времена у AdWords-у помоћу три нове функције:

  1. Нова обавештења која одмах указују на проблеме са лицитирањем
  2. Статусе стратегије лицитирања који се приказују директно у колони статуса кампање и огласне групе
  3. Опсежно извештавање о учинку за стандардне стратегије лицитирања на нивоу кампање

Нова обавештења о лицитирању помажу у решавању проблема

Нова обавештења су сада доступна засебно за аутоматско лицитирање како би вам помогла да откријете и разрешите проблеме што је брже могуће. Кренули смо од обавештења која означавају када су подешавања за праћење конверзија „погрешно конфигурисана“ и у будуће ћемо објавити додатне типове обавештења. На пример, можда ћете видети обавештење „Погрешно конфигурисано“ ако користите стратегију лицитирања попут циљне цене по конверзији која оптимизује конверзије, у случају да је праћење конверзија искључено или нисте додали радњу конверзије у примарну колону „Конверзије“.


Статуси лицитирања су интегрисани у статус кампање и огласне групе

У наредним недељама ћемо увести и статусе стратегије лицитирања у главне колоне статуса кампање и огласне групе да бисмо повећали њихову видљивост у свакодневном току рада. На пример, ако постоје ограничења понуде која спречавају потпуну оптимизацију понуда, видећете статус „Испуњава услове (ограничено)“ директно у главним колонама статуса.

Ово су ажурирани типови статуса који могу да се примене на аутоматска правила и сачуване филтере и извештаје:

Статус
Шта се мења
Испуњава услове
Нема промена
Испуњава услове (ограничено буџетом)
Променили смо назив постојећег статуса „Ограничено буџетом“ како би био усклађенији са другим типовима статуса
Испуњава услове (учење)
Нови тип статуса за аутоматско лицитирање
Испуњава услове (ограничено)
Нови тип статуса за аутоматско лицитирање
Испуњава услове (погрешно конфигурисано)
Нови тип статуса за аутоматско лицитирање

Опсежно извештавање о учинку стиже за стандардне стратегије лицитирања

Проширујемо и могућности извештавања које су доступне за стратегију лицитирања за портфељ на стандардне стратегије лицитирања које су подешене на нивоу кампање. Ови извештаји ће бити објављени у наредних неколико недеља и моћи ћете да им приступите у падајућем менију „Стратегија лицитирања“ на картици „Кампање“ да бисте пратили како промене статуса и циљева лицитирања утичу на учинак током времена.Посетите центар за помоћ и погледајте наше најбоље праксе да бисте сазнали више о аутоматском лицитирању. Више детаља о томе како функционише технологија лицитирања у време аукције у стратегијама лицитирања на основу конверзија, прочитајте у овом потпуном водичу.