Размислите о следећем: 6 од 10 корисника интернета у САД започиње куповину на једном уређају, а наставља или довршава на другом.1 Да бисмо оглашавачима помогли да мере ове путање клијената које започињу на једном уређају, али код којих до конверзије долази на другом уређају, пре више од три године смо увели конверзије на више уређаја. Користећи исту технологију, сада представљамо три нова извештаја у AdWords одељку „Приписивање“ како бисмо пружили детаљнији увид у коришћење уређаја, као и у целу путању до конверзије на Мрежи за претрагу.


● Уређаји – погледајте обим активности које остварујете на AdWords налогу
● Помоћни уређаји – информације о томе колико су често различити уређаји потпомогли остваривање конверзија на другим уређајима помажу вам да доносите боље одлуке о прилагођавањима понуде за уређаје
● Путање уређаја – испитајте које су најбоље путање до конверзије за клијенте који користе два или више уређаја

Оглашавачи у многим делатностима широм света су већ видели какав утицај активност на више уређаја има на конверзије остварене последњим кликом. Постоје два главна начина за предузимање радњи на основу ових нових увида за више уређаја:

● Изаберите други модел приписивања, не само приписивање последњем клику. Можете да изаберете један од шест различитих модела приписивања за сваку врсту конверзије: последњи клик, први клик, праволинијски модел, модел опадања у времену, модел на основу позиције или модел на основу података. Ови модели приписивања се примењују на огласе на Мрежи за претрагу и узимају у обзир понашање на више уређаја. Када изаберете нови модел, заслуге се поново додељују целој путањи до конверзије и статистички подаци о конверзијама се од тог тренутка мењају. Додатне информације потражите у недавно објављеном водичу кроз најбоље праксе.

● Ажурирајте прилагођавања понуде за уређаје. У новом извештају „Помоћни уређаји“ можете да видите број конверзија чије су остваривање потпомогли кликови или прикази са различитих уређаја. Однос конверзија потпомогнутих мобилним уређајима показује број конверзија чије су остваривање потпомогли мобилни уређаји у поређењу са укупним бројем конверзија на мобилним уређајима. На пример, ако однос конверзија потпомогнутих мобилним уређајима за кампању износи 3,72, то значи да на сваку конверзију на мобилном уређају долазе 3,72 конверзије на другим уређајима које потпомажу мобилни уређаји. Ове информације вам омогућавају да ажурирате прилагођавања понуде за мобилне уређаје.


У наредним седмицама ћемо додати нове извештаје у одељак „Приписивање“ на картици „Алатке“. Надамо се да ће вам ови нови извештаји и мерење перформанси помоћи да мерите важне тренутке на свим уређајима.Џоан Аренсмен, менаџер производа
1 Google/Ipsos Connect, март 2016, GPS Omnibus, n=2013 онлајн испитаника у САД старијих од 18 година