Сајт ogrlicezabebe.com је власништво фирме Балтик Јуниор. Балтик Јуниор је једна од водећих компанија у Србији чија је делатност производња и прерада природно-биљних, дијететских, козметичко-хигијенских и других производа из области фитотерапије, фармацеутике и здравства. Балтик Јуниор д.о.о Београд, основан је 2008. године, са седиштем у Београду. Са својим производима компанија је присутна у Србији, Македонији, Босни и Херцеговини, Словенији и Црној Гори. На сајту се рекламирају специјално дизајниране огрлице од ћилибара, које су познате широм света. Од тренутка када беби почињу да расту зубићи, процес израстања може постати веома болан. Родитељи користе разна средства како би смањили бол код бебе, као што су разни гелови и уља. Један од најстаријих начина је ћилибарска огрлица за бебе која умањује бол и смирује бебу. Ћилибарске огрлице за бебе су традиционалан начин помоћи бебама приликом израстања њихових зубића.


Фирма Балтик Јуниор је почела са AdWords оглашавањем од свог оснивања, 2008. године, а посебно побољшање резултата оглашавања бележе откако је вођење њиховог AdWords оглашавања преузела агенција “TopNet Marketing”, дугогодишњи сертификовани Google Partner. Циљна публика фирме су новопечени родитељи, а циљ огашавања кроз AdWords је пре свега повећање online продаје, али и промовисање бренда као и проналажење нових клијената. У online маркетинг миксу фирме, AdWords игра врло битну улогу јер омогућава циљано довођење квалитетних послетилаца на сајт, а самим тим и повећање продаје. За остварење пословних циљева коришћене су кампања за претраживач ради повећања продаје, као и кампања на мултимедијалној мрежи и видео кампања ради подизања online видљивости и свести о бренду. Кампања за претраживач је најуспешнија по броју конверзија.

Конверзија је подешена као довршавање плаћања нарученог производа са wеб сајта. Највећи проценат конверзија, 63%, долази са мобилних уређаја што показује колико је феномен паметних телефона утицао на навике потрошача и зашто је јако важно пружити сјајно корисничко искуство на мобилним уређајима. Увидевши да су им кликови са мобилних уређаја јефтинији, поставили су приладђене лицитације ѕа мобилне уређаје. Сајт ogrlicezabebe.comје прилагођен за мобилне уређаје, што је поред оптимизације AdWords кампања значајно утицало на добре резултате оглашавања на мобилним уређајима.


Кључне речи на кампањи за претраживач изабране су кроз анализу извештаја о појмовима за претраживање као и кошришћење “кеywордс планнер” алата доступног у оквиру AdWords-а. Колико је важан добар избор кључних речи и типа поклапања говори чињеница да 4 кључне речи са фразним поклапањем доносе чак 80% свих конверзија са кампање на претраживачу. Увидевши након одређеног времена да се један дан у седмици издваја по стопи конверзија, постављено је прилагођавање лицитације за тај дан. Такође, ради поспешења конверзија, укључена је “побољшани ЦПЦ” сртатегија лицитрања.

Резултат овог приступа је повећање online продаје за 20% у последња 3 месеца, 50% смањења цене по клику и раст поврата на инвестицију за 5%.Веома смо задовољни резултатима које постиземо путем AdWords рекалмирања на у погледу подизања свести о бренду и постизању конверзија, то јест продаје. Последња 3 месеца 30% посета насем сајту и 50% од укупног броја конверзија долази од Google AdWords-а. Позитивно искуство са AdWords платформом у промовисању огрлица за бебе смо применили и на промоцију других производа моје фирме.”

Марко Кусовац, власник фирме Балтик Јуниор