Очекивања потрошача у вези са хитношћу и релевантношћу су виша него икад, а успешни брендови су они који се повезују са потрошачима у тим кључним тренуцима. То су тренуци када корисници желе нешто да сазнају или купе, односно негде да оду. На основу дубоког увида у намеру и контекст, направили смо производе као што су листе за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу и подударање клијената како бисмо вам помогли да у тим тренуцима будете присутни и релевантни. Прошле седмице на конференцији SMX East у Њујорку сам поделио нови увид у ове иновације у огласима.

Листе за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу постају још боље

Листе за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу вам олакшавају повезивање са клијентима који су већ упознати са вашим предузећем тако што вам омогућавају да прилагодите огласе и понуде на Мрежи за претрагу, као и кључне речи за претрагу, на основу њихове претходне активности на вашем веб-сајту. Од данас уводимо побољшања у листе за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу како бисмо вам пружили већу флексибилност и помогли вам да остварите бољи учинак:

  • Досегните клијенте на различитим уређајима. Ако неки корисник посети ваш веб-сајт на лаптопу или таблету, сада можете да га досегнете помоћу релевантнијих огласа када претражује на телефону.
  • Задржите посетиоце сајта на листи 540 дана. Дуже трајање чланства олакшава предузећима са сезонским производима или производима за које је потребно дуже време разматрања да досегну клијенте.
  • Додајте листе за поновно оглашавање на нивоу кампање касније ове године, како бисте убрзали и олакшали коришћење листа за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу. Ово ће функционисати и са подударањем клијената.

Од тренутка када смо покренули листе за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу, оглашавачи као што су Intel, TransUnion и David Jones су остварили сјајне резултате.

Подударање клијената даје резултате, нарочито ако га користите са листама за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу

Подударање клијената вам помаже да досегнете клијенте највеће вредности у Google претрази, на YouTube-у и Gmail-у. Открили смо да оглашавачи који користе подударање клијената у комбинацији са листама за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу остварују одличан учинак.

На конференцији SMX East сам поделио тај увид који смо утврдили код бројних оглашавача који остварују одличне резултате. Wine Enthusiast, предузеће које се бави продајом производа у вези с вином, комбиновао је листе за поновно оглашавање на Мрежи за претрагу и подударање клијената и забележио 3 пута већи повраћај улагања у поређењу са кампањама на Мрежи за претрагу које су користиле само циљање кључних речи.
Демографске категорије за огласе на Мрежи за претрагу

Почели смо да уводимо демографске категорије за огласе на Мрежи за претрагу за све оглашаваче широм света. Оне вам омогућавају да прилагодите понуде према узрасту и полу, па чак и да их изузмете, како бисте лакше досегли одређене групе клијената и извештавали о утицају понуда на кампање. Сазнајте више.

Рецимо да се бавите продајом одеће и да већину ваших клијената чине млади. Демографске категорије за огласе на Мрежи за претрагу вам могу помоћи да ефикасније досегнете ову публику. На пример, можете да повећате понуде за кориснике узраста од 18 до 34 године како бисте повећали продају тој драгоценој групи клијената.

Комбиновање оваквих увида са стратегијом претраживања вам може помоћи да клијентима пружите најрелевантнији могући доживљај огласа. Ево неких оглашавача који су остварили успех:

American_Association_of_Retired_Persons_(logo).png„Демографске категорије за огласе на Мрежи за претрагу су свакако биле производ који смо желели да применимо за најуспешније кампање. Откад смо почели да примењујемо понуде засноване на узрасту, забележили смо велики пораст ефикасности и ангажовања: корисници претраге које демографске категорије за огласе на Мрежи за претрагу идентификују као старије од 45 година су остварили 65% вишу стопу учесталости кликова и 15% нижу цену по конверзији“, рекао је Рене Риос, директор сектора за развој чланства у компанији AARP.

SylvanBLUE copy.png„Демографске категорије за огласе на Мрежи за претрагу нам омогућавају да усмеримо средства за оглашавање на публику која нам је најважнија. Коришћењем модификатора понуда за жене узраста од 25 до 44 године смо у кампањама остварили смањење цене по конверзији од 25% у поређењу са уобичајеном претрагом“, рекла је Ја Јунг Ченг, виши директор дигиталног маркетинга и управљања односима са клијентима у компанији Sylvan Learning.
Џери Дишлер, потпредседник, управљање производима, AdWords