Ниво знања: напредни


Ово је део наше серије постова (енг) који истичу нову Google аналитику (енг, видео). Нова верзија Google аналитике је тренутно доступна у бета верзији свим корисницима Аналитике. Зато пратите Google аналитику на Twitter-у како бисте добили најновија ажурирања.

Са задовољством најављујемо нову функцију која ће вам омогућити да на ефикаснији начин користите више AdWords налога са Google аналитиком.

Раније је једино било могуће повезати један AdWords налог са једним налогом Google аналитике. Зато је коришћење аутоматског означавања и AdWords извештаја у оквиру Google аналитике представљало већи изазов.

Од скора можете да повежете више AdWords налога са налогом Google аналитике. Нови одељак за изворе података у делу за подешавања налога Google аналитике олакшава коришћење аутоматског означавања са више AdWords налога и увожење AdWords података у Google аналитику.

Погледајмо како се то подешава:

Пре него што почнете, проверите да ли користите Google налог који има приступ налогу Google аналитике и AdWords налогу и који је администратор налога Аналитике.

Ако желите да повежете више AdWords налога са једним налогом Аналитике, потребно је да подесите нову верзију Аналитике као подразумевану:
 1. Пријавите се на Google аналитику на адреси http://www.google.com/analytics.
 2. Кликните на Нова верзија у горњем десном углу странице.
 3. Кликните на Учини ову верзију подразумеваном.
  Ако прескочите овај корак, нећете видети нови интерфејс за повезивање када се пријавите на AdWords.


Повезивање налога
 1. Пријавите се на AdWords налог на адреси http://adwords.google.rs.
 2. Кликните на картицу Извештавање и алатке, а затим кликните на Google аналитика.
 3. Кликните на икону зупчаника у горњем десном углу.

 4. Кликните на Сви налози у горњем левом углу странице.

 5. Кликните на налог са којим желите да повежете AdWords налог.
 6. Кликните на картицу Извори података.

 7. Кликните на картицу AdWords.
 8. Кликните на дугме Повежи налоге.


Ако повезивање обављате из подређеног налога „Мој центар за клијенте“, процес је веома сличан. Више информација можете да пронађете у овом чланку: Повезивање налога Аналитике и налога „Мој центар за клијенте“ (МЦК).

Побољшања за примену података AdWords налога у више профила

Сада када можете да повежете више AdWords налога са Google аналитиком, олакшали смо вам и увожење AdWords података у више профила у Google аналитици. Направили смо кратак видео снимак који показује како да то урадите:Ако нисте визуелни тип у учењу, упутства за повезивање налога можете да пронађете у центру за помоћ Google аналитике.

Срећно повезивање!