Ниво знања: напредни

Google аналитика вам пружа ажуран увид у то како посетиоци користе ваш сајт, како су стигли на сајт и како можете да их мотивишете да га поново посете. Захваљујући налогу Google аналитике, можете да разложите податке из различитих извора веб-саобраћаја, укључујући AdWords кампање. То вам може помоћи да измерите општу успешност оглашавања на мрежи. Да бисмо поједноставили ваше искуство, омогућили смо да неки од статистичких података Google аналитике, као што је стопа посете само једне странице, буду видљиви у оквиру AdWords налога како би AdWords корисници могли да им приступе. На тај начин можете да остварите детаљнији увид у кампање и да на основу тога на истом месту предузмете кораке. Изабрани подаци Google аналитике су доступни на AdWords налогу на нивоу кампање и огласне групе.

Подаци које можете да увезете из Google аналитике

„Стопа посете само једне странице“, „Прос. трајање посете“ и „Странице/посета“ су колоне које можете да омогућите на картицама „Кампање“ и „Огласне групе“.
Предности 

Захваљујући статистици о интеракцијама из Google аналитике која је приказана поред статистике учинка из AdWords-а, можете из прве руке да сазнате шта људи раде када стигну на одредишну URL адресу након што су кликнули на ваш оглас. Овај увид у интеракције након клика пружа још један приказ ефикасности кампања и огласних група, што вам може помоћи да донесете одлуке о буџетима, понудама, одредишним страницама и садржају огласа.

На пример, приказ стопе посете само једне странице за огласну групу поред података за стопу учесталости кликова може вам пружити детаљнији увид у ефикасност дате огласне групе. Ове детаљне информације могу вам помоћи да донесете одлуку о томе како да осмислите и направите огласне групе.

Више информација, укључујући то како да активирате ове колоне у вашем AdWords налогу, пронађите у AdWords Центру за помоћ.