Ниво знања: средњи 

 Олакшајте клијентима да пронађу, посете и позову ваше предузеће током новогодишњих празника тако што ћете користити AdWords циљање локације и додатке за локацију. Циљање локације приказује ваше огласе клијентима у одређеним географским областима које желите да досегнете, док додаци за локацију динамички додају адресу и број телефона предузећа у огласе. Од недавно уводимо неколико побољшања ове две функције и чинимо их доступним у више земаља како бисмо помогли вашем предузећу да се „прилагоди локалним приликама“ за празнике.

Шта је ново

1. Увођење циљања аеродрома: нови начин да досегнете путнике у покрету
Без обзира на то да ли људи проверавају статус лета или проводе време пре полетања , мобилни и таблет уређаји су постали неопходни свима који често бораве на аеродрому (енг). Захваљујући покретању циљања аеродрома, предузећа сада могу да се преко AdWords-а повежу са потенцијалним клијентима који користе мобилне, таблет или лаптоп уређаје на више од 350 аеродрома широм света (енг).Коришћењем циљања аеродрома можете да понудите релевантне могућности за путовање у последњем тренутку и забаву, промовишете своју апликацију за мобилне уређаје путницима на аеродрому (енг), повећате интересовање за кампање које се односе на аеродром, оснажите своје брендове (енг) мултимедијалним огласима за мобилне уређаје и још много тога. Уз то, лако можете да прегледате учинак тих кампања коришћењем извештаја о географском учинку.

2. Додаци за локацију и везе до сајта се приказују заједно
Додаци за локацију сада могу у текстуалним огласима да буду приказани поред веза до сајта које се састоје од једног реда (на стоним и лаптоп рачунарима) и наставиће да се приказују са везама до сајта које се састоје од два и три реда. Ако послујете на више канала, размотрите могућност коришћења додатака за локацију поред веза до сајта, што ће вам помоћи да истакнете одређене области свог пословања.3. Веће, корисније мапе
Додаци за локацију на стоним и лаптоп рачунарима ће се сада приказивати са већом, интерактивнијом таблом мапе која ће заменити актуелну прошириву мапу. Када неко кликне на адресу додатка за локацију, ова нова табла мапе се приказује десно од најбољих резултата претраге.Прва тестирања указују на то да ће корисници чешће кликнути да би видели локације на мапи него што је то био случај са нашим претходним дизајном.

4. Боље подударање локације за клијенте
Функције, као што је циљање поштанског броја у САД, су нам омогућиле да клијентима прикажемо ближе и релевантније локације из оквира ваших додатака за локацију. Истовремено, ако имате специјализовано предузеће или предузеће које је повезано са неким одредиштем, као што је специјализовани бутик или скијашки центар, ваши додаци за локацију могу да буду приказани људима који се налазе у околини, али нису у оквиру поштанског броја предузећа. На тај начин можете да привучете клијенте који су спремни да пређу дужи пут да би посетили ваше предузеће.

5. Извештавање о конверзијама на мрежи за додатке за локацију
Ако користите AdWords праћење конверзија, вероватно желите да знате како додаци за локацију утичу на ваше стопе конверзије на мрежи. Раније ове године смо уврстили податке о конверзијама на мрежи у извештаје о додацима за огласе како бисмо вам помогли да анализирате укупан учинак додатака за локацију на конверзије на мрежи и ефикасније мерите конверзије на мрежи према локацији.

6. Географско циљање и додаци за локације доступни у више земаља 
Поред претходно најављених ажурирања (енг) опција за додатке за локацију и географско циљање, велико нам је задовољство што смо додатке за локацију учинили доступним у Аргентини, Бугарској, Вијетнаму, Румунији, Русији и Уједињеним Арапским Емиратима.

Опције за географско циљање смо проширили и у следећим земљама: окрузи у Уједињеном Краљевству, департмани у Француској и градови и Аргентини, Русији и Уједињеним Арапским Емиратима. 

Ево комплетне листе (енг) глобално доступних циљева локације.

Прилагодите оглашавање локалним приликама
Надамо се да ће вам ова побољшања олакшати да истакнете информације о локалном предузећу за клијенте, током ужурбане празничне сезоне и после ње. Ако тек почињете да користите локалне огласе или само желите да сазнате више, потражите у нашем центру за помоћ детаљна упутства за подешавање додатака за локацију и циљање локације. И наравно, увек можете да контактирате AdWords подршку.